Resmi ziyaretin ‘resmi’ yok

Resmi ziyaretin ‘resmi’ yok

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Tekin’in Sarıgül Ailesi’nin İnönü’yü istifa ettirecekleri yönündeki açıklamalarından sonra yaşanan gelişmeler dikkat çekici. İnönü’nün Şişli Belediye Meclisi’nin olduğu gün, programında olmamasına rağmen alel acele Almanya’

TEKİN’İN İDDİALARI TEK TEK GERÇEKLEŞLİYOR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in açıklamalarında Sarıgül Ailesi’nin Hayri İnönü’yü 05 Ocak 2015 tarihinde istifa ettirileceğini iddia etmişti. Son günlerde yaşanan olaylarda Tekin’in iddialarını ispatlar nitelikte.

AMAÇ İNÖNÜ’YE BAŞKANLIK YAPTIRMAMAKTI

Belediye meclis toplantıları Yasaya göre her ayın ilk haftası en az iki oturum olarak yapılır. Birinci oturum haftanın ilk gününe denk gelen Pazartesi günü, ikincisi ise haftanın son iki gününe denk gelen Perşembe veya Cuma günü olarak yapılmaktadır. Çünkü Pazartesi mecliste görüşülüp komisyonlara havale edilen konular en az iki gün komisyon tarafından değerlendirilip rapor haline getirilerek meclise sunulur. Oysaki Hayri İnönü’nün meclise başkanlık yapmaması için Aralık Ayı olağan Şişli Meclis Toplantısı Pazartesi ve Salı günü peş peşe yapıldı.    

İNÖNÜ’NÜN ALMANYA ZİYARETİ GÜNDEMDE YOKTU

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Almanya ziyareti normal şartlarda gündeminde yoktu. Çünkü Pazar günü kendisini arayanlara Pazartesi ve Salı günü için randevu vermişti. Ne olduysa Pazar günü akşamı oldu.

İNÖNÜ’YÜ ALMAYA’YA SARIGÜL ÇAĞIRDI

Mustafa Sarıgül’ün Pazar günü Almanya’da olması, bir otelde Hayri İnönü ile bir araya gelmeleri ve bir gün sonra meclisin de olması gösteriyor ki; bu programı yapan yine Mustafa Sarıgül. Almanya’ya çağırılma nedenlerinden biri de Emir Sarıgül’ün Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda İnönü’nün başkanlık yapmasını istememesidir.  

RESMİ ZİYARETLER RESMİ İZNE TABİDİR

 Şişli Belediye başkanı kanunen resmi iznini mülki amir olan Şişli Kaymakamı’ndan, yurtdışı çıkış iznini ise İstanbul Valiliği’nden almak zorundadır. Bu izin resmi ziyaret veya tatil amaçlı dahi olsa bu işlemler yapılmak zorundadır.

RESMİ ZİYARET İÇİN MECLİS KARARI GEREKİR

Resmi ziyaret ile şahsi tatili birbirinden ayıran tek fark belediye meclis kararıdır. Şişli Belediye Meclisi’nin böyle bir kararı yoktur. Dolayısıyla da Hayri İnönü’nün ziyareti resmi bir temas değildir.

RESMİ SEYAHATLER TEK KİŞİYLE YAPILMAZ

Bir belediye başkanı yurtdışındaki resmi davete tek başına katılmaz. Yanında teknik heyeti, meclis üyesi, başkan yardımcısı veya müdürlerinden en az bir kişi bulunur.

Cumhurbaşkanı’nın yurtdışı seyahatine Hükümetten en az bir bakanla beraber katıldığını düşünürsek bu ziyaretin hiçbir resmi yönünün olmadığını görülür. 

RESMİ ZİYARETİN ‘RESMİ’ YOK

Hayri İnönü’nü twitter hesabında Alman Federal Meclisi ziyaretinin resmi bir ziyaret olduğunu açıklamıştı. Paylaştığı fotoğrafta ise spor kıyafetli olması, Alman Federal Meclisinde yaptığı temaslarla ilgili hiçbir görüntünün de olmaması haberimizi doğruluyor.

Bu ziyaretin bir tek fotoğrafı var. Oda Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu ile otelde çekilen resmiyetten uzan sıradan bir fotoğraf.

OCAK’TA MECLİSİ BİLGİLENDİRMEK ZORUNDA  

5393 sayılı belediye kanununa göre belediye başkanı İnönü Aralık Ayında yurtdışına resmi ziyaret de bulunacak ise bir önceki meclis olan Kasım Ayı Meclisini bilgilendirilerek resmi onay almalıydı. Alınan bu meclis kararı ile Valilikten yurtdışı çıkış izni alınarak seyahat gerçekleşmeliydi. Seyahat gerçekleştikten sonra da ilk meclis olacak olan Ocak Ayı Meclisinde yapılan seyahatle ilgili meclise bilgi vermek zorundadır.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK SORUYORUZ?

Şimdi Şişli Gazetesi olarak soruyoruz. Hayri İnönü bu yurtdışı seyahatini hangi meclis kararı ile yapmıştır? Yurtdışı seyahatinden sonra Ocak Meclisi’ne katılarak Şişli Belediye Meclisi’ni bilgilendirecek midir?

MECLİS KARARI YOK İSE HARCAMALAR USÜLSÜZ

Resmi seyahatlerin harcamaları belediye bütçesinden yapılır. Uçak bileti Şişli Belediyesi tarafından mı alınmıştır? Yine otel rezervasyonunu Şişli Belediyesi mi yapmıştır? Eğer uçak biletinin ve otelin ücreti Şişli Belediye Başkanlığı tarafından ödenmiş ise yapılan harcama meclis kararı olmadığı için usulsüzdür.

ŞİŞLİ KAYMAKAMI’NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Eğer bu harcamalar Hayri İnönü veya bir başkası tarafından ödenmiş ise yapılan ziyaret resmi ziyaret değildir. Çünkü bu konuda Şişli Belediyesi Meclis kararı yoktur. Bu konunun araştırılması için Şişli Kaymakamı’nı, mülkiye müfettişlerini ve muhalefet parti belediye meclis üyelerini göreve davet ediyoruz. 

OCAK AYI MECLİNDE GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Bu güne kadar haberlerimizin bir bir gerçekleştiği gibi bu iddialarımızın da gerçekleşeceği görülecektir. Bizim tüm haberlerimiz bilgi ve belgeye dayanmaktadır. Ocak Ayı Meclisi’ne Hayri İnönü katılmayacak ve yurtdışı seyahati hakkında da bilgi sunmayacaktır.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.