Rockçı imam istanbul'da hayranlarıyla buluştu

Rockçı imam istanbul'da hayranlarıyla buluştu

Rock tarzı ilahileriyle tanına imam Ahmet Muhsin Tüzer'in beşiktaş'taki konserine 7'den 70'e herkes ilgi gösterdi.

 Müzik tarzı dolayısıyla 'Rock'çı İmam' olarak tanınan imam Ahmet Muhsin Tüzer, arkadaşlarıyla oluşturduğu 'FiRock' adlı müzik grubu ile Beşiktaş Meydanı’nda konser verdi. 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken grup, 3 dilde ilahi ve şarkılar söyledi.

Müzik tarzı dolayısıyla 'Rock'çı İmam' olarak tanınan Antalya’nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii İmamı Ahmet Muhsin Tüzer ve arkadaşları, Beşiktaş Meydanı’nda konser verdi. Beşiktaş Belediyesi’nin organizasyonuyla sahneye çıkan grup, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde ilahiler ve şarkılar seslendirdi. Unutulmaya yüz tutmuş ilahileri rock tarzında söyleyen grup, meydanda bulunan 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti.

Müziğin evrensel olduğunu söyleyen Tüzer, bu yüzden ilahileri sınırlamanın bir anlamı olmadığını ifade etti. Söylediği ilahilerin nefsinden açığa çıkan bir şey olmadığını belirten Ahmet Muhsin Tüzer, “Herkesin kendi hakikati vardır. O hakikatin özü, maiyeti çok önemli. Dolayısıyla benim özümdeki mahiyet belki de Hakk’ın böyle bir iradei tercihinin ortaya çıkmasına sebep olmasıdır. Ben bunu bir lütuf olarak görüyorum. Çok mutluyum bu işi yapmaktan. Bu yolda da ilerlemeye çalışıyorum” diye konuştu.
Tüzer, İslam’ın, Kur’an’ın ve Hz. Muhammet’in yaşam felsefesinde var olan hakikatleri yani aşkı, sevgiyi, kardeşliği, barışı parçalar yaparak ve konser vererek insanlara ilahilerle hatırlatmak istediğini dile getirdi.

“NAMAZIMI DA KILARIM, ROCKTA DİNLERİM”


Rock müziği ilk defa dinlediğini söyleyen Saliha Aytaç, “Ben namazımı da kılarım, rockta dinlerim. İmam Tüzer’i medyadan tanıyordum. Ama ilk defa ilahilerini dinledim. Kulağıma güzel gelen her şeyi dinlerim. Grubu da çok başarılı buldum” dedi.
Grubu dinlerken ruhunun dinlendiğini belirten bir vatandaş, “Çok ilahi dinlemiyorum. Bu yüzden bazı kelimelerini, sözlerini anlayamadım ama müziği çok hoşuma gitti” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.