Rus Devlet Balesi İstanbul'a geliyor

Rus Devlet Balesi İstanbul'a geliyor

Avrupa’nın En İyi Bale Topluluğu Seçilen Rus Devlet Balesi Kuğu Gölü ve Klasik Balenin Unutulmaz Eserlerinden Bir Kolajla 22-24 Şubat 2013’te TİM Show Center’da…

Rusya’nın önde gelen bale topluluklarından Rus Devlet Balesi, muhteşem gala performanslarıyla İstanbulluları büyülemeye hazırlanıyor. Türkiye’ye ilk kez gelecek olan topluluk, bale tarihinin unutulmaz eserlerinden bir kolajla ve Kuğu Gölüyle İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

1981’de Irina Tichimirova tarafından kurulan Moskova Balesi, 1984’te kendisi de dünya çapında bir bale dansçısı olan Rusya Devlet Sanatçısı Viacheslav Gordeev’in yönetime gelmesiyle adeta yeniden doğdu. 1989’dan itibaren ‘Rus Devlet Balesi’ adıyla dünya turnelerine çıkmaya başlayan grup, 1991’de “Avrupa’nın En iyi Bale Topluluğu” seçildi. Bugüne kadar aralarında Fransa, Almanya, İngiltere, ABD, Meksika, İtalya, Çin, BAE, İsviçre, Mısır, İsveç, Danimarka, Japonya ve Avusturya’nın da bulunduğu birçok ülkede turneye çıkan topluluk, Almanya’da tek bir turne boyunca 100 binin üzerinde seyirci çektiği için “Altın Bilet” ödülüne layık görüldü.Rus Devlet Balesi’nin bugün ulaştığı noktada, çeyrek yüzyıldan uzun bir süredir topluluğun başında bulunan Viacheslav Gordeev’in rolü kuşkusuz çok büyük. Rus Devlet Balesi’ndeki görevinin yanı sıra 1990’ların ortasında Bolşoy Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğine atanan Gordeev, 2003’te de Yekaterinenburg Bale Tiyatrosu'nun bale direktörlüğünü üstlendi.

Koreografi alanında eşsiz bir yeteneğe sahip olan Gordeev’in yeni ufuklar açtığı topluluğun sergilediği gösteriler, geleneklere adanmışlığın yanı sıra modern tarzın zarif bir sunumunu yansıtıyor. Felsefe ve şiirselliğin performanslarına yansıyan birleşimi, topluluğun repertuarını her yaştan, her kültürden ve her zevkten seyirci için ilginç kılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.