Rus halkına İstanbul'dan çağrı

Rus halkına İstanbul'dan çağrı

Rusya ile Türkiye arasında Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına katımak üzere İstanbul'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özgür-Der'in öncülük ettiği bir grup tarafından protesto edildi.

Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan ve aralarında Çeçen'lerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi 'Katil Rusya Suriye'den defol', 'Esed'in Hamisi Kafkasya'nın katili', 'Ey Rusya Çeçeniz biz, Çerkesiz, Dağıstanlı, Karaçay, Nogayız. Diz çökmeyeceğiz önünde, Teslim olmayacağız! Vurulup düşsek de toprağa, senden değil; biz ancak Rabbimizden korkarız' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Grup, buradan Rusya Başkonsolosluğu'na yürüdü. Esad ve Putin'in vampire benzetilmiş fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte 'Katil Rusya İstanbul'dan defol' sloganları atıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Konsolosluk önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı. 

'RUS HALKI SESSİZ KALMASIN'
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya yaptığı açıklamada, "Rusya katil rejime verdiği destekle, orada bir takım menfaatlerini devam ettirme kaygısı güdüyor. Ama aynı zamanda, gerek bütün dünyadaki Müslüman halklarını gerekse, bütün yeryüzünün adaletli halklarının gözünde bağışlanamaz bir insanlık suçu işlediği için de kapkara bir leke ile lekelenmektedir. Buradan Putin'in Türkiye'ye gelişi vesilesiyle gerek Rusya yetkililerine, gerekse Rus halkına şunu vurgulamak istiyoruz. Halklar birbirine düşman olmamalıdır. Ama bu halk da, mazlum insanlara yapılan suçlara asla sessiz kalmamalıdır. Rusya halkı da aynı Çeçenistan'da olduğu gibi, Suriye'de olduğu gibi Rusya'nın işlediği suçlara karşı tepki koymalıdır." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.