Rus orkestra büyüledi

Rus orkestra büyüledi

Cemal Reşit Rey konser salonunda, ‘Rusya Büyük Senfoni Orkestrası’ klasik müzik hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Yuri Bashmet yönetiminde ki Rusya Büyük Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey konser salonunda, klasik müzik dinleyicilerine keyifli dakikalar yaşattı. Akşam saat 20:00’da başlayan klasik müzik konserine ilginin büyük olduğu gözlendi. Konsere yaklaşık 200’e yakın klasik müzik dinleyicisi katıldı. 

Konseri dinlemeye gelen Rusya Kültür Derneği üyesi Muhterem Pençe, Türkiye’nin yurtdışına tanıtılması konusunda bu tarz konserlerin öneminden söz etti. Pençe, “Böyle bir organizasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi gerçekten önemli bir başarıdır. Özellikle Türkiye’de yaşayan veya ziyarete gelmiş turistlerin ülkemizde bu tür konserlerin verildiğini görmeleri çok önemli. Ülkemizde böyle konserlerin olması ülkemizin tanıtımı açısından da önemli birfaktördür. Ülkemizi sadece yurt dışında değil. Yurt içinde de tanıtılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Klasik müzik hayranı bir diğer vatandaş Nuran Uysal ise çocuğu ile beraber konsere geldiğini ve böyle konserlerin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Bir başka vatandaş Nazlı Yanman da klasik müzik dinletisine gelmesinin en önemli sebeplerinden birinin karnındaki bebeği olduğunu belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.