Ruşeymli ekmek okul kantinlerinde

Ruşeymli ekmek okul kantinlerinde

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, obezite ile mücadele ve çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla İstanbul Kantinciler Esnaf Odası ile işbirliği protokolü imzalayarak okul kantinlerinde ruşeymli ekmek satışını başlattı.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek belediyeye ait halk ekmek fırını tarafından okul kantinlerinde satılmak üzere Ruşeymli ve Tam Buğday Ekmek üretimi başlattı. İlçe protokolü ve ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerine ekmeğin tanıtımını yapan Işıklar, İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu ile konuyla ilgili işbirliği protokolü imzaladı.

IŞIKLAR; “ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BESLENECEK”
Sosyal sorumluluk projesi olan Ruşeymli Ekmek üretiminin tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye örnek olmasını istediklerinin altını çizen Başkan Işıklar; “İnsanı merkeze koyan bir anlayışla onun sağlığıyla, eğitimiyle, yaşam kalitesi ve geleceğiyle ilgilenmezseniz o belediye, belediye değildir. Bilinen yerel yönetim anlayışını kırıyoruz. Çocuklarımızın obeziteden uzak, özellikle ruşeymi tüketerek ilerleyen yaşlarda meydana gelecek hastalıklardan korunmasını hedefliyoruz. Bu projede bizi cesaretlendirdikleri için İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında 110 okulumuzda yaklaşık 30 bin çocuğumuzun sağlıklı beslenmesini amaçlıyoruz. İstanbul’un hatta Türkiye’nin her yerinde bu projenin örnek olmasını ve uygulanmasını diliyorum. Biz belediye olarak bu işe başladığımızda okul okul gezerek projemizi anlattık. Fakat şimdi meslek kuruluşlarının gerekliliği ve desteğini daha iyi göreceğiz” dedi.

“TİCARİ BİR BEKLENTİMİZ YOK”
Ruşeymli ekmek üretimi konusunda talep yaratmak istediğini ifade eden Başkan Işıklar; “Satış konusunda hiçbir ticari beklentimiz yok. Sadece maliyetine bu işi yapacağız. Gerektiği zaman sübvanse de edeceğiz, belediye ticari bir kurum değil ve biz bu konuda gerekirse zarar da etmeyi göze alıyoruz. Hepimizin çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Amacımız bu projenin tanıtılması ve ruşeymli ekmek üretimini teşvik etmek. Talep yaratalım ve bu pazarda özendirici olalım istiyoruz. Yeter ki bu sağlıklı ekmeği çocuklarımızda alışkanlık haline getirelim” şeklinde konuştu.

ODA BAŞKANI OSMANOĞLU; “BU PROJE TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLMALI”
İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, Işıklar’a teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Böyle güzel bir projeye imza attığınız için size çok teşekkür ediyorum başkanım. Biz ülkenin geleceği için hizmet edenlerdeniz. Geleceğin tüketicisine de bu bilinci yerleştirirsek, sağlıklı nesiller yetiştiririz. Ben ruşeymin bu kadar faydalı olduğunu ilk kez sizden duymuştum. İnşallah tüm ülkeye örnek olur. Bu önemli proje için biz de elimizi taşın altına koyalım istedik. Projenin tüm halkımıza ulaşacak şekilde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.” 

PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDI
Obezite ile mücadele ve çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla İstanbul Kantinciler Esnaf Odası’na üye olan Silivri ilçesi okul kantinlerine Silkent üretimi ruşeymli ekmek satışı ve pazarlamasını kapsayan protokol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu tarafından imza altına alındı. Başkan Işıklar imza töreninin ardından oda yönetimine ve basın mensuplarına ruşeymli ekmek ikram etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.