Sabancı Vakfı’ndan Çocuk Gelinler İçin Küresel İşbirliği

Sabancı Vakfı’ndan Çocuk Gelinler İçin Küresel İşbirliği

Sabancı Vakfı, 11–13 Şubat Tarihlerinde İstanbul’da Düzenlenecek Uluslararası Çocuk Gelinler Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak. “Çocuk Evliliklerine Beraber Son Verebiliriz: Ülkelerden Örnekler” Çalıştayına Amerika’dan Nijerya’ya Kadar 23 Ülkeden 40’ı Aşkı

Sabancı Vakfı, günümüzde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli bir sorunu olan “Çocuk Gelinler” konusundaki mücadelesini küresel boyuta taşıdı. Ulusal düzeyde Uçan Süpürge Derneği’nin “Çocuk Gelinler” projesini, yerel düzeyde ise Muş Kadın Derneği’nin “Erken Yaşta Evlilik Kaderimiz Olmasın” projesini destekleyen Sabancı Vakfı, şimdi de uluslararası düzeyde Girls Not Brides platformunun organize ettiği çalıştaya ev sahipliği yapacak.

Nelson Mandela tarafından biraraya getirilen ve aralarında Kofi Annan, Başpiskopos Desmond Tutu ve İrlanda’nın eski Cumhurbaşkanı Mary Robinson gibi liderlerin bulunduğu The Elders tarafından kurulan “Girls Not Brides” isimli küresel ortaklık platformu, 11–13 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da çalıştay düzenleyecek. Girls Not Brides ile Sabancı Vakfı arasında yapılan işbirliği kapsamında düzenlenecek çalıştayda, Amerika’dan Nijerya’ya kadar 23 ülkeden sivil toplum kuruluşu biraraya gelerek, uluslararası alandaki çalışmaları ve örnek vakaları inceleyerek çok boyutlu bir sorun olan “Çocuk Gelinler” konusunun çözümü için fikir paylaşımında bulunacaklar.

Çalıştayın ilk günü 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek basın toplantısına Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Girls Not Brides Global Koordinatörü Lakshmi Sundaram ve Pakistan’da yerleşik Blue Veins isimli Sivil Toplum Kuruluşunun Program Koodinatörü Qamar Naseem de konuşmacı olarak katılacak.

Sabancı Vakfı’ndan çocuk gelinlere destek sözü
Güler Sabancı, geçtiğimiz yıl ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın kurduğu Clinton Küresel Girişimi (Clinton Global Initiative-CGI) tarafından New York’ta düzenlenen toplantılara katılarak, “Çocuk Gelinler” alanında Sabancı Vakfı desteğini taahhüt olarak duyurmuştu.

Güler Sabancı, CGI toplantıları kapsamında katıldığı panelde yaptığı konuşmada, 40’ı aşkın ülkeden 200’den fazla sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Girls Not Brides platformu aracılığıyla kurumlar arası deneyim paylaşımı ve kapasite geliştirme çalışmalarını destekleyeceklerini taahhüt etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.