Sağlık sektörüne 486 araçlık 'taze kan'

Sağlık sektörüne 486 araçlık 'taze kan'

Sağlık Bakanlığı filosuna dahil edilen ve kara ambulansı, UMKE aracı ile ambulans botlardan oluşan 486 araç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete alındı.

Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi otoparkında düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Tıp ve sağlık alanı her gün yeni bilimsel gelişmelerin olduğu bu işlemleri hızla halkımıza sunabilmek için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık hizmetlerinde daha sağlıklı ve ideal ulaşım olabilmesi adına 75 milyon insanımızdan bir talebimiz var; bu hizmetlerden memnuniyeti yüzde 75’in üzerine taşıyan sağlık çalışanlarımıza ne olur sahip çıkalım. Can kayıplarına varacak sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımızın mağduriyeti oluşmaktadır. Tabi bir panik ve heyecanla hizmet almaya geliyorlar ama karşı tarafta hizmeti sunacak olanın soğukkanlılığı onda da paniğe dönüşürse sıkıntılar yaşanır. O nedenle vatandaşlarımızdan sağlık hizmeti sunan sağlıkçılara sahip çıkmalarını ve medyadan da sağlık haberleri yaparken daha duyarlı ve titiz haber yapmalarını talep ediyorum.” dedi.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, “ 'Hastane kapısındaki en son hastanın ızdırabı dinmeden bizim ızdırabımız dinmeyecek' diyerek yola çıktık AK Parti olarak. Şükürler olsun ki sağlık çalışanları bu meseleye sahip çıktılar. Bugün insanımız sağlık hizmetlerine rahatlıkla kavuşabiliyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, ambulans botların hizmete alımı için Sarıyer’deki İstanbul Sağlık Denetleme Merkezi’ne telekonferansla bağlanıldı. Ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk kurdele kesti. Daha sonra Ankara Etlik İhtisas Hastanesi’ne bağlanarak Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas kurdele keserek ambulans teslimi alımını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.