Samet Akaydın Süper Lig Kulüplerinin takibinde

Samet Akaydın Süper Lig Kulüplerinin takibinde

Son dört sezondur transfer olduğu Sancaktepe Belediyespor’un değişmez oyuncusu Samet Akaydın, gösterdiği performansla kırmızı beyazlı ekibin en güvenilir oyuncularından birisi oldu.

Son dört sezondur transfer olduğu Sancaktepe Belediyespor’un değişmez oyuncusu Samet Akaydın, gösterdiği performansla kırmızı beyazlı ekibin en güvenilir oyuncularından birisi oldu.

2. Ligde yer alan Sancaktepe Belediyespor’un defansının sigortası olan Samet Akaydın, 13 Mart 1994 tarihinde Trabzon’da doğdu. Futbola Trabzon amatör takımlarından İdmanocağıspor’da başlayan Akaydın, daha sonra Trabzonspor alt yapısına oradan da Boluspor’a transfer oldu.

Transfer olduğu Boluspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken savunma oyuncusu, 2012 yılında kırmızı-beyazlılarla profesyonel sözleşme imzaladı. 2013 yılında transfer olduğu Arsinspor’da profesyonel olarak forma giymeye başlayan Samet Akaydin, 2014-2015 sezonunda Ümraniyespor kalecisi Burak Öğür’ün Teknik Sorumlusu Keskin Çetinkaya’ya önerisi ile Sancaktepe Belediyespor’un yolunu tuttu.

Sancaktepe Belediyespor’da vazgeçilmez oldu
Sezon başı hazırlık çalışmalarında dönemin Teknik Sorumlusu Keskin Çetinkaya’nın vazgeçemediği isimlerden birisi olan başarılı oyuncu, ilk olarak 7 Eylül 2014 Pazar günü iç sahada Yeni Diyarbakır A.Ş. karşısında Sancaktepe Belediyespor formasını giydi. Rakibinin yerden ve havadan gelen tüm ataklarına geçit vermeyerek başarılı bir performans sergileyen Samet Akaydın sonraki maçlarda ilk onbirin değişmez oyuncusu oldu.

Dört sezondur başarı ile formasını giydiği Sancaktepe Belediyespor’da çalıştığı tüm hocaların defansta vazgeçmediği oyuncu olan Samet Akaydın’ın kariyerinde U21 Liginde 54 maçı 8 golü, Türkiye Kupasında 9 maçı, TFF 3.Ligde 103 maçı 7 golü ve TFF 2.Ligde 29 maçı ve 2 g0lü bulunuyor.

En çok süre alan futbolcu oldu
Sancaktepe Belediyespor formasıyla 4 sezonda kupalarda dahil olmak üzere 137 maça çıkan 24 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmaların tümünde ilk 11’de sahaya çıkma başarısı gösterdi. Oynadığı 137 maçta defansın değişmez ismi olan Samet Akaydın, toplamda 11327 dakika forma giyerek kırmızı beyazlı takımın en çok şans bulan oyuncusu oldu.

Taraftarın da sevgilisi
Sancaktepe Belediyespor’a geldiği günden beri saha içi ve saha dışı yaşantısının yanında gösterdiği müthiş performansıyla taraftarlar arasında en çok ilgi gören futbolcuların başında gelen Samet Akaydın, maç bitimiyle arkadaşları ile beraber tribünlere giderek taraftarlarıyla galibiyeti kutluyor.

Bu sezon gösterdiği üstün performans ile Süper Lig ve 1. Ligden birçok takımların transfer listesinde yer alan Samet Akaydın’ın gelecek sezon Süper Ligde bir takımın formasını giymesi bekleniyor.

Murat Nazik

samet-akaydin11.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum