Sanatçılar ‘’Ferman Padişahın Ülke Bizimdir’’ dedi

Sanatçılar ‘’Ferman Padişahın Ülke Bizimdir’’ dedi

Dün akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen ‘Sanatçılar Girişimi’ ’Reddediyoruz/Ferman Padişahın Ülke Bizimdir’ sloganlı etkinlikte sanatçılar, aydınlar ve vatandaşlar bir araya geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu tüm muhalefeti birlik olmaya çağırdı.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, sanatçılar Ümit Zileli, Ataol Behramoğlu, Tarık Akan, Bedri Baykam, Levent Kırca, Menderes Samancılar, Melike Demirağ, Edip Akbayram, Gülriz Sururi, Nejat Yavaşoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bugün tam bağımsızlığımıza ve ulusal egemenliğimize sahip çıkma günüdür”  anonsuyla başlayan etkinlikte, Kemal Kılıçdaroğlu, Ataol Behramoğlu, Tarık Akan ve Levent Kırca birer konuşma yaptı.



‘PİŞMAN OLMAMAK İÇİN BİRLİK OLALIM’

Konuşmasında amaçlarının Ak Parti iktidarına karşı birleşilmek olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Önümüzde iki seçenek var. Son 30 yılda her zaman yaptığımız gibi ya ayrımcılığa girip birbirimizi yiyeceğiz ya da üzerimize
çökertilmek istenen ‘Kara çarşaf’ a izin vermeyerek yumruk gibi bir araya geleceğiz” dedi.


Bütün muhalefetin ana muhalefet ile el ele vermesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Birinci olmak istersek, yine bölünüp birbirimize rakip adaylar çıkarırsak ne olacak? O zaman seçim sonuçlarından sonra televizyon karşısında kös kös oturup, halimize acıyıp ‘4 yıl daha mı bekleyeceğiz’ diye belki de ağlayacağız. Halbuki el ele verirsek şikayet etmek, yakınmak olmaz, sonuca ulaşmış oluruz’’ sözleriyle 2012 seçiminden ders alınması gerektiği mesajını verdi.


TUNCAY ÖZKAN’DAN MEKTUP

 Daha sonra Ataol Behramoğlu, Ergenekon davası sanıklarından tutuklu gazeteci Tuncay Özkan’ın mektubunu okudu. Özkan’ın sözleri büyük alkış aldı. Sanatçılara “Canım dostlarım” diye seslenen Özkan, mektubunda “Sanatçılarla, mücadelemizin yepyeni bir ivme kazandığı kuşkusuzdur. Aşkımız yenilemez. Karanlığın yenilme vakti gelmiştir.” ifadelerine  yer verdi.

Haber: Sema Sezen

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.