Şapka düştü kel göründü

Şapka düştü kel göründü

Aylardır Fenerbahçe'nin futbol adına çok az şey koyarak galibiyet serisi yakaladığı birçok spor yazarı tarafından söyleniyordu.

Sürekli sert-katı savunma yaparak, ilk amacı gol yememek ardından bir gol olsun atarak kazanmayı sadece kazanmayı amaçlamak bugüne dek Pereira'yı kurtarmıştı.

Özellikle Anadolu takımlarının Fenerbahçe karşısında cesaretli oynamaması Pereira'nın ekmeğine yağ sürmüştü. Ancak Antalyaspor birçok takımın yapamadığını yaptı ve Fenerbahçe'nin şapkasını düşürdü.

Savunma yapamadığında, savunma yapmasına müsade edilmediğinde Fenerbahçe'nin hücum da yapamadığı ortaya çıktı. Hiçbir hücum organizasyonu olmayan, B planı olmayan Pereira ve Fenerbahçe bu akşam tarihi farktan kurtuldu.

Özellikle Eto'nun Antalya takımı üzerinde etkisi çok hissediliyor. Kadroya yapılan takviyeler, sağ ve sol bek transferlerinin takımı olumlu yönde etkilediği görülüyor. Antalya'nın pas oyununun Fenerbahçe'nin düzenini bozduğu da çok net görüldü. Fenerbahçe'nin defansının arkasına sarkıldığında Fenerbahçe defansının çok alan bıraktığı aslında 3-2 kaybettiği Beşiktaş maçında da görülmüştü.

Bu durumu Antalya teknik heyeti iyi çalışmış ve zayıf noktasından sarı-lacivertli takımı vurmayı başardı. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın ertelenen maçlarından sonra kazandığı psikolojik üstünlüğü bu hafta Beşiktaş'ın galibiyeti ile terse dönecektir. Eğer Beşiktaş galip gelirse Fenerbahçe için bu mağlubiyetin faturası daha da ağır olacaktır.

 

Saygılarımla

Olcay Şeker

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.