Sarai Sierra soruşturmasında 21 kişiden kan örneği alındı

Sarai Sierra soruşturmasında 21 kişiden kan örneği alındı

İstanbul’da kaybolduktan sonra Cankurtaran sahilinde surların dibinde cesedi bulunan Sarai Sierra (33) soruşturmasında polis, 2’si kadın olmak üzere 21 kişiden örnek aldı.


Kan örneği alınan isimler arasında Sierra’nın Tarlabaşı’nda kaldığı evin sahibi ve internet üzerinden tanışıp yüz yüze görüştüğü T.K. da var. Polisin olay yerindeki çalışması ve ablukası devam ediyor. Cesedin bulunduğu merkezden başlayıp genişletilerek devam edeceği belirtilen çalışmaların 10 gün sürebileceği belirtiliyor.

Günlerce polis tarafından arandıktan sonra Cankurtaran’daki surların dibindeki bir dehlizin içerisinde cesedi bulunan Sarai Sierra soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında, daha önce ifadeleri alınan 21 kişinin kan örneklerinin alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi. Bu kişiler arasında İran uyruklu olduğu tespit edilen 2’si kadın 3 kişinin bulunduğu da belirtildi. Yine bu kişiler arasında Sierra’nın Tarlabaşı’nda kiraladığı evin sahibi ile internet üzerinden tanışıp İstanbul’da iki kez görüştüğü T.K. da yer alıyor. Bu kişilerden alınan örneklerden DNA profilinin çıkarılacağı bunların Sarai Sierra’nın cesedinden el edilen bulgularla karşılaştırılacağı öğrenildi.

Sarai Sierra’nın cesedinin bulunduğu yerdeki polis ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor. Delillerin kaybolmaması için büyük bir titizlikle yürütülen araştırmalar sırasında bölgeye görevli polislerin haricindeki polisler dahil kimse yaklaştırılmıyor. Cesedin bulunduğu dehlizi merkez kabul eden polisin, buradan genişleteceği çalışmaların 10 gün sürmesi bekleniyor.

Polisin yürüttüğü bu çalışma sırasında belediye ekiplerinde de yardım istediği öğrenildi. Sivil bir otomobille olay yerine gelen kişilerin bölgede tam olarak ne için bulundukları açıklanmadı.

Adli Tıp Kurumu’nda ise cinayet büro amirinin de bizzat katıldığı 5 saatlik otopsinin ardından alınan örneklerin incelenmesine devam ediliyor. Polis Sarai Sierra’nın kayıp bilgisayar ve cep telefonunu bulmak için yoğun bir şekilde çalışırken Amerika’dan istenen e-mail kayıtlarının bugün ya da yarın polisin elinde olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum