Sarıgül; “BÜYÜKŞEHİRİ ALMAMIZ GEREK”

Sarıgül; “BÜYÜKŞEHİRİ ALMAMIZ GEREK”

Şişli Belediye Başkan’ı Mustafa Sarıgül meclis toplantısında meclis üyelerine büyük şehirde sorunları çözemiyorsak çok çalışıp belediyeyi almamız gerekiyor diye açıklama yaptı.

 Sarıgül; “Büyük şehirde bu sorunlar çözülemiyorsa konu açık ne yapılacak? Çok çalışılacak büyük şehir belediyesi alınacak. Başka bir şey mi var? Onun için ne yapmak lazım? Çok çalışmak lazım, planlamak lazım, halka gitmek lazım olayları toparlamak lazım bütün mesele budur. Bunun içinde çok yoğun çalışma yapmak lazım. Muazzam çalışma yapmak lazım. Şöyle bir şey düşünün. Bu mübarek günde bu söylediğimi not olarak almak gerek.

 

“TERÖRÜ DE SONLANDIRACAĞIZ”

Çok daha fazla büyümemiz lazım. Çok daha başka noktalarda olmamız lazım. Bunları yapacağız inanıyorum ki bu kadro ve bu ekip inşallah ve inşallah terörü de sonlandıracak. İstanbul’da ve Türkiye’de çok önemli çalışmalara imza atacağız. O vakit tamamdır o zaman gelmiştir diyeceğimiz zamanlar vardır. Onun için biraz sabırlı olmak lazım. Ama özellikle ricam şu; Ak Parti’ye oy veren yurttaşlarımızı kucaklamak durumundasınız. Diğer partilere oy veren yurttaşları kucaklamak durumundasınız. Aksi taktirde taraf yaparsak ve insanları böyle bir beton çizgilerle bu Ak Partiye oy verdi bizim partiye oy vermedi demeyin. Hepsini kucaklamamız lazım büyümenin yolu budur. Büyümek içinde her siyasi partinin oy veren yurttaşlara kapılarımız inşallah ve inşallah hep açık olacak.

 

“YAKINDA DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR”

Çok yakın zamanda zannediyorum ki değişik şeyler olabilir. Bu değişmelerin vakti ve zamanı vardır. Önemli olan şudur; yine aday olmak değil kazanmaktır. Aday olursun bir anlamı yok. Kalbinden geçer ve bu mecliste bulunan bütün arkadaşlarımızın tek amacı büyük ulusal birliği sağlamak ve mutlaka toplumsal uzlaşmayla birlikte büyük bir başarıya imza atmak.

“ANLATILAMAYACAK BİLGİLERLE DONATILDIM”

Bilirsiniz ki yerel yönetimlerde Şişli modeli İstanbul modeli Türkiye modeli olduğu zaman Türkiye’de hiçbir sorun kalmayacak. Size buradan anlatamayacağım kadar bilgilerle donatılmış vaziyetteyim ama gerçekten o bilgiler ulusumuz adına Türkiye Cumhuriyeti adına son derece üzüntülü bilgilerdir. Türkiye niye bu noktaya geldi?  Niye bu noktaya sürüklendi? O nedenle de çok başka noktalarda olmamız lazım ve bunun yolu da arkadaşlar demokrasi ve demokratik yollarla bu işi çözülmesini sağlamaktır. Her şeyin başı demokrasidir. Demokrasi olmadan hiç bir şey yapamayız. Demokrasiyi kural ve kurallarla koruyamazsak hiç birimiz burada olamayız. Biz hep burada 37 tane belediye meclis üyesi arkadaşlarımız yurttaşlarımızın bize verdiği oyla demokrasi adına oturuyoruz. Hepimizin görevi demokrasiyi korumak ve demokrasiyi kurum ve kurallarıyla hem kendi bireysel kimliğimizle hem de kendi toplumsal kimliğimizle demokrasiyi yerleştirmektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.