Sarıgül: 'Tarihi bir karar vermişlerdir'

Sarıgül: 'Tarihi bir karar vermişlerdir'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı resmen kesinleştikten sonra ilk ziyaretini Mimar Sinan'ın mezarına yaptı.

      Beyazıt'ta bulunan Süleymaniye Camii külliyesi içindeki Mimar Sinan'ın türbesini ziyaret eden Sarıgül dua etti ve ardından açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül, "Biz burada Mimar Sinan'ın huzurunda söz veriyoruz; yurttaşlarımızın vicdanlarına sığmayacak hiçbir projeye imza atmayacağız. Gelecek nesillerin refah ve huzur içinde yaşacağı bir İstanbul için çalışacağım. Ulaşım sorununu inşallah biz çözeceğiz. Mimar Sinan'ın izinden gidecek mimarlarla çalışacağız" " dedi.

"HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNE SET KOYMAMAK LAZIM"

      Sarıgül, Mimar Sinan'ın kabrinden büyük bir yolculuğa çıkıyoruz. Allahım inşallah çıktığımız bu yolda bizi utandırmaz. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeyeceğim. Bana gelen yurttaşıma hangi partiye oy verdin demeyeceğim" diye konuştu.

      Mustafa Sarıgül, "Bizim çalışma anlayışımızda özgürlük var, demokrasi var. Ama gerçek demokrasi var. Hiçbir yerde haber alma özgürlüğünün önüne set koymamak lazım. Bu kararın doğru olmadığını bu kararı verenler umarım anlarlar" şeklinde konuştu.

"TARİHİ BİR KARAR VERMİŞLERDİR"

     "Fethullah Gülen'den destek mesajı aldığınız yönde mesajlar var" şeklindeki bir soruya Sarıgül, "Ben toplumun her kesimiyle barışık bir kişiyim. Ben hiç bir zaman ırk, din, mezhep farkı gözetmedim. Ben bölgemde bulunan tüm kurumlara elimden gelen desteği vermeye çalıştım. Ben bir hizmet için bu yoldayım. Bana oy veren bir tek kişi bile pişman olmayacak. İstanbul'da çalmadığım kapı sıkmadığım el kalmayacak. Ben seçimi metrobüslerde, otobüslerde kazanacağım" diye yanıt verdi.

      Sarıgül, "Bana bu görevi veren CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na parti meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarihi bir karar vermişlerdir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.