Sarıgül’ün çırpınışı

Sarıgül’ün çırpınışı

Yaklaşan yerel seçimlerde CHP’den aday olmak için her yolu deniyor



Şişli Belediye Meclisi’ndeki CHP’li üyelerle kıyasıya kavga eden Mustafa Sarıgül, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını söyledi. Sarıgül’e en çarpıcı yanıt ise Dursun Çaltı’dan geldi: “AKP’ye AK Parti diyen birinin CHP’den aday olması mümkün değil!”

TÜRKİYE ve Taksim’de patlak veren ve günler süren olayların ardından farklı bir atmosferde yerel seçime hazırlanırken, partilerde ve adaylarda büyük bir telaş var. AKP’de Kadir Topbaş’ın yeniden aday gösterilmemesine kesin gözüyle bakılırken, çarpıcı bir aday arayışı sürüyor. Ancak bu konuda da son sözü yine Başbakan Erdoğan verecek. CHP’de ise şimdilik Gürsel Tekin ismi ön planda. Ama kesinleşmiş bir şey yok. 
BOŞ YERE RÜYA 
GÖRMEYİN BAŞKAN
Bütün bunların yanında belediye başkanlığı hayali kuran adaylar ise sürekli bir arayış içerisinde. Şişli Belediye Başkanı’nın durumu ise biraz farklı. Zira 1999 yılından beri yönettiği Şişli’de oylarının düştüğünü gören Sarıgül, bu kez CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için harekete geçti. Bunu 1 Temmuz’da yapılan Şişli Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada da açıkça deklare etti. Başkan Sarıgül’ün bu konuşmasına meclis üyesi Dursun Çaltı, “Boş yere rüya görmeyin. AKP’ye Ak Parti diyen birinin CHP’den aday olması mümkün değildir” diye tepki gösterdi.
CHP YÖNETİMİNE 
BASKI YAPILACAK
Sarıgül’ün CHP’den aday olmak için yaptığı girişimlerden biri de eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze töreninden sonra Ankara’da oldu. 
İddiaya göre, Mustafa Sarıgül, Rahmi Koç, Taylan Bilgen ve Süleyman Demirel tarafından gerçekleştirilen mini zirvede Mustafa Sarıgül’ün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak belirlendiği ve CHP yönetimine de bunun için baskı yapma kararı alındı. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.