Şatıroğlu meclisi de karıştırdı

Şatıroğlu meclisi de karıştırdı

Şişli’de kendi oluşturmuş olduğu yönetimle, belediye başkan adayıyla dahi kavga eden Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu bu sefer de Şişli Belediyesi grup odasında kendi oluşturduğu meclis üyeleri ile tartıştı.

 ŞATIROĞLU EMİR VAKİ YAPTI

Pazartesi günü gerçekleşen Şişli Belediyesi’nin ilk meclis toplantısından önce Ak Parti’nin belediyedeki grup odasına gelen Nevzat Şatıroğlu komisyonlarda kimlerin olacağını, mecliste grup başkanvekilini ve sözcünün kimler olacağını açıkladı. Son anda gerçekleşen ve hiçbir meclis üyesi ile konuşulmadan böyle bir tavrın yanlış olduğu meclis üyeleri Fermani Özgür Altun ve Abdulvahit Uğur tarafından eleştirildi. Bu eleştiriye Şatıroğlu’nun ve Aydın Kaya’nın verdiği cevap olayların büyümesine neden oldu.

ŞATIROĞLU BİLGİ BİRİKİME BAKMADAN

KENDİNE YAKIN İSİMLERE GÖREV VERDİ

Hiçbir deneyimi ve bilgisi olmayan Hatice Kep’i grup başkanvekili ve Çetin Akgül’ü de grup sözcüsü yaptığını, teknik bir bilgi gerektiren ve en önemli komisyonlardan olan imar komisyonuna da Adnan Yılmaz’ı getirdiğini belirtti.

‘SAMİMİYETTEN UZAK VE ART NİYET VAR’

Şatıroğlun’un hiçbir istişare etmeden, meclis üyelerinin meslek ve bilgi birikimlerini gözetmeden bu tutumu da eleştirilere neden oldu. Tepki gösteren meclis üyeleri, kendilerini seçen Şişliliye daha iyi hizmet verilebilmesi için doğru kişilerin doğru görevlere verilmesi gerektiğini ve etik olarak ta meclisten birkaç gün önce bu tür konuların konuşulması gerekirken son dakikada yapılan bu hareketin altında samimiyetsizlik ve art niyet yattığını ifade ettiler.   

İLK TEPKİ ÖZGÜR ALTUN’DAN GELDİ

Geçmiş dönemde Bahçelievler Belediyesi’nde meclis üyesi olan ve imar komisyon başkanlığı yapmış, imar bilgi ve tecrübesi olan şimdide Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Fermani Özgür Altun, Şatıroğlu’na halkın oyları ile seçilmiş bir meclis üyesi olarak durumun istişare etmeden emir vaki tutumunun ve de meclis toplantısı anında böyle bir şekilde açıklanmasını eleştirdi.

Şatıroğlu’nun yerel seçim döneminde de sürekli sansasyonlarla gündeme gelmesi, konuştuğunun sürekli tam tersini yapması ve hiçbir sözünü tutmaması, bu son olayın da bardağı taşıran son nokta olduğu ve Özgür Altun’un Şatıroğlu’na tepki koyduğu ifade ediliyor.

ABDULVAHİT UĞUR’DA ŞATIROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Yine Ak Parti’nin genç meclis üyesi Abdulvahit Uğur’un yeni tanımasına rağmen yıllardır tanıdığı Nevzat Şatıroğlu’nun yaptığı yanlışına tepki koyarak Özgür Altun’un haklı eleştirisine destek olarak tepkisini dile getirdiği belirtiliyor.  

 ‘ŞATIROĞLU BEN YAPTIM OLDU’

İlk eleştiriyi yapan Özgür Altun’a Şatıroğlu’nun ‘Ben yaptım oldu’ demesi de ortalığı iyice gerdi. ‘Bir ilçe başkanı olarak benim istediğim ve uygun gördüğüme uymak zorundasın’ diye sert çıktı. Bu duruma Ak Parti’nin İstanbul Gençlik Kollarından gelen, genç yaşına rağmen birçok meclis üyesinden daha fazla siyasi deneyim ve geçmişe sahip olan hukukçu  Abdulvahid Uğur da Özgür Altun’a destek vererek Şatıroğlu’nun tutumunu eleştirdi.

AYDIN KAYA ORTALIĞI KIZIŞTIRDI

Bu konuşmaya Ak Parti’nin seçim döneminde sık sık kavgaların gündeme gelmesinde vesile olduğu iddia edilen Şatıroğlu’nun yakın adamı olan Aydın Kaya ‘Sen benim ilçe başkanımla nasıl konuşuyorsun’ diye ayağa kalkıp tepki gösterince tartışma büyüdü.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI DA RAHATSIZ OLDU

Şişli Belediyesi’nin grup odasında tartışmanın büyümesi üzerine çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı belediyede bulunan yetkililer Ak Parti’nin grup odasından içeri girerek sessiz olmaları konusunda uyarıldılar.

ŞATIROĞLU GÖREVDEN ALINACAK

Şatıroğlu’nun bu tavrı İstanbul İl Başkanlığı da şikâyet edildi. Gazetemize gelen istihbarata göre Şatıroğlu ile ilgili şikâyetlerin artık bardağı taşırdığı ve görevden alınacağı iddia ediliyor.

BAŞARILARDAN ZİYADE KAVLARI İLE GÜNDEMDE

Nevzat Şatıroğlu aldığı başarılardan ziyade parti içersinde kavga ve tartışmalarla gündem oluşturmaya devam ediyor. Şatıroğlu Şişli’ye geldiğinden bu yana Ak Parti Şişli’de sansasyonlar bitmek bilmiyor.

ŞATIROĞLU MECLİSTENDEN DE İSTİFAYA SEBEP OLABİLİR

Şatıroğlu Şişli’ye ilk ilçe başkanı olduğunda oluşturmuş olduğu yönetim ile kavga ederek istifalar gerçekleşmişti. Sonraki oluşturduğu tüm yönetimlerle de yine kavga ederek istifaların yaşanmasına sebep olmuştu. Yine kendisinin önerdiği ve halkın seçtiği meclis üyeleriyle de ilk mecliste tartışmasının yaşanması da yarınlarda da Ak Parti Meclisi’nden de istifanın olabileceği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.