Şehrin Göbeğinde Bir  Sanayi Sitesi

Şehrin Göbeğinde Bir Sanayi Sitesi

Bostancı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özelçi ile başkanlığını yapmakta olduğu sanayi hakkında bir görüşme yaptık.

Özelçi 1977 Senesinden buyana sanayide esnaflık yapıyor. Sanayi, 1967 yılında Kooperatif olarak kurulmuş ve 1973 senesinde faaliyete girmiş. Şu an yaklaşık 200 işyeri ve 1500-2000 çalışanı var. Dolaylı olarak yaklaşık 8-10 bin kişinin ekmek yediği bir yer.

Sanayi çevresinde yer alan işyerlerini de dahil edince bu sayı çok daha artıyor. Zamanla, sanayi mevcut sınırların dışına taşmak zorunda kalmış. Neredeyse sanayideki esnaf kadar da çevresinde var. Kurulduğu yıllarda şehir dışında olmasına rağmen, bugün şehrin tam göbeğinde kalmış durumda. Yıllarca taşınacağı söylentileri hiç eksik olmayan sanayi hakkında bu güne kadar bir gelişme yaşanmamış. Özelçi yaşanmasını da beklemiyor. İnsanların kolay ulaşabildikleri ve Anadolu yakasının büyük bir ihtiyacını karşıladıklarını düşündüğünü dile getirdi. Çevre halkınanın da bugüne kadar sanayi ile ilgili bir sorun yaşamadığını sözlerine ekledi. 

Altyapı olarak bir problemlerinin olmadığını söyleyen Özelçi, diğer birçok sanayinin de ortak sorunu haline gelmiş en büyük problemlerinin sigorta şirketlerinin adil davranmamalarından kaynaklandığını söyledi. Sigorta için parça bekleme zorunluluğu ve bazen orijinal parçaların gelmemesi müşteriler ile sanayi esnafını karşı karşıya getiriyor. Parça beklerken bazen bir hafta ile on beş gün beklediklerini belirterek bunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti.        
 

Haber: Gürkan Kartal
Otomotiv ve Turizm Bölüm Sorumlusu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.