Şerdil Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkanı

Şerdil Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkanı

Şerdil Odabaşı, CHP’den Kadıköy Belediye Başkanı ve İBB Meclis Üyesi

ŞERDİL ODABAŞI KİMDİR?

1973 yılının 12 Kasım günü, Şanlıurfa’da doğdu.

İlk ve ortaokul yılları Ankara’da geçti. 2, 3 ve 4’ncü dönem CHP Milletvekili ve Meclis İdari Saymanı merhum Mahmut Odabaşı ile başlayan ve tüm aileyi şekillendiren bir Cumhuriyet kültürünün içinde büyüdü.

ŞERDİL ODABAŞI SİYASİ GEÇMİŞİ

Kurtuluş Savaşı’nda bilfiil yer alan, İstiklal Madalyası’na layık görülen, aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının bulunduğu Odabaşı ailesinin dördüncü kuşak ferdidir. Doğal olarak küçük yaştan beri siyasetin içindedir. 1989 yerel seçimleri sırasında, lise öğrencisiyken Ankara’da SHP Emek Mahallesi Temsilciliği’nde çalışması, siyasetteki ilk aktif görevi oldu.

1992 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Üniversite öğrencilerinin parti üyesi olamadığı o dönemde, sosyal demokrat gençliği buluşturmak amacıyla oluşturulan Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu’nun İstanbul Üniversitesi temsilciliğini ve başkanlığını yürüttü.

1994 yerel seçimlerinde SHP Merkez Seçim Ofisi’nde görev aldı. 2011 yılında CHP İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı; 2012’de tekrar seçilerek İl Başkan Vekilliği ve seçim hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2015 yılında, Sayın Murat Karayalçın’ın İstanbul İl Başkanlığı döneminde, CHP İstanbul İl Sekreteri olarak çalıştı. İl yönetiminde çalıştığım dönemlerde, başta 2014 yerel ve 2015 genel seçimleri olmak üzere, seçim hukuk işleri ve kampanya yönetiminde farklı görevlerde bulundu.

Her zaman çoğulculuğa ve demokrasiye inandı, çağdaş ve halkın katılımıyla oluşturulan yönetimleri savundu. Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyesidir, bunun yanı sıra çeşitli sivil örgütlerle de çalışmalar yürütmektedir.

Aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesidir. 1999 yılında kurduğu hukuk büromda serbest avukat olarak çalışmaktadır. Evli ve bir kız, bir erkek çocuk babasıdır. 26 yıldır, çok sevdiği, çok şey öğrendiği Kadıköy’de yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.