‘Seyahat İzin Belgesi’ nedir? Nereden ve nasıl alınır?

‘Seyahat İzin Belgesi’ nedir? Nereden ve nasıl alınır?

İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca vatandaşlar ‘Seyahat İzin Belgesi’ olmadan seyahat edemeyecek. Peki, seyahat izin belgesi nereden ve nasıl alınır?

‘SEYAHAT İZİN BELEGESİ’ OLMADAN SEYAHAT EDİLEMEYECEK

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine korona virüs tedbirleri kapsamında uçak/otobüs seferleri ile ilgili yeni bir genelge gönderdi. İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca vatandaşlar Seyahat İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecek.

Bu nedenle Türk Hava Yolları başta olmak üzere tüm hava yolu firmaları seyahat izin belgesi olmayan vatandaşlara bilet satışı yapmayacak ve uçak ile seyahat etmelerine kesinlikle izin vermeyecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLERE VERİLECEK?

Uçak seferlerine devam edilen havaalanlarında, havaalanı mülki idare amirlerinin başkanlığında, Türk Hava Yolları, emniyet müdürlüğü ve havaalanı işletmesinin temsilcilerinden oluşan ‘Seyahat İzin Kurulları’ oluşturulacak. Oluşturulan kurullar belirtilen şartları uyan vatandaşlara ‘Seyahat İzin Belgesi’ düzenlenmesine başlayacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ VERME YETKİSİ KİMLERE AİT?

Seyahat İzin Kurullarına başkanlık etmek üzere görevlendirilecek valilik/kaymakamlık temsilcisinin muhakkak, Bakanlığın e-İçişleri sisteminde elektronik imza atmaya yetkisi olan (token cihazı sahibi), tercihen il/ilçe birim müdürleri arasından (112 müdürleri hariç) görevlendirilmesi sağlanacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Seyahat İzin Belgesi talepleri, otobüs ve hava yolu seyahatleri için düzenlenecek. Kapsam dahilindeki vatandaşların izin talepleri, otogar ve havaalanlarında bu amaçla oluşturulan başvuru masaları, Bakanlık tarafından bu işlemler için tahsis edilecek "Alo 199" çağrı merkezi ile İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden alınacak.

İZİNLER GECİKMEDEN NETİCELENDİRİLECEK

Seyahat izin belgesi talepleri, Seyahat İzin Kurullarınca gecikmeksizin değerlendirilerek belirtilen esaslar çerçevesinde karara bağlanacak.

Karara bağlanan seyahat izin belgesi talepleri, bireysel başvurularda elden verilecek, telefon ve elektronik başvuruların sonuçları vatandaşlara mail, mesaj veya telefonla bildirilecek.

Seyahat İzin Kurullarınca, hava yolu ile seyahatine izin verilen vatandaşların listesi uçuşun gerçekleştirildiği il valiliğine gönderilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.