SGK çalışanı olarak tanıtıyordu

SGK çalışanı olarak tanıtıyordu

Yaşlı kadınları dolandırdığı öne sürülen şüpheli yakalandı

Kadıköy'de özellikle eşi ölmüş yaşlı kadınlara kendisini SGK çalışanı olarak tanıtıp kurumda birikmiş paralarını almalarına yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdığını öne sürülen Mahmut A., polis tarafından yakalandı.

Vatandaşlardan masraflar için para talebinde bulunan Mahmut A.'nın bu yöntemle yaklaşık olarak 200 bin lira topladığı belirlendi.

Kadıköy'de, eşi ölmüş yaşlı kadınları hedef alarak dolandırdığı belirtilen ve 9 ayrı suçtan aranması bulunan Mahmut A. (37) son olarak Kozyatağı'nda oturan N.Ç'yi (87) dolandırdı.

SGK ÇALIŞANI OLARAK TANITIYORDU

İddialara göre, eşi yıllar önce ölen N.Ç.'nin kapısını çalan Mahmut A., kendisini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)çalışanı olarak tanıttı. N.Ç.'ye. sahte SGK kimliğini gösterdikten sonra ölmüş eşi hakkında bilgiler veren dolandırıcı yaşlı kadının güvenini kazandı. Eşinin ölümünden sonra SGK'da birikmiş 24 bin lirası olduğunu söyleyen Mahmut A., parayı alması için aracı olabileceğini, bunun için de 3 bin liralık masraf parası talep etti. Yaşlı kadının 700 lira verebileceğini söylemesi üzerine dolandırıcı "Bu da yeterli olur" deyip parayı aldı. Mahmut A., daha sonra "SGK'daki para iki gün içinde elinizde olacak" diyerek N.Ç.'nin yanından ayrıldı.

YAKLAŞIK 200 BİN LİRA TOPLAMIŞ

Dolandırıcının ayrılmasının ardından N.Ç. bir yakınını arayarak durumu anlattı. Yaşlı kadının dolandırıldığını anlayan yakını hemen polisi arayarak ihbarda bulundu. Kadıköy civarında 30'u aşkın vatandaşı bu yöntemle dolandıran, mağdurların ihbar etmekte gecikmesi nedeniyle bir türlü yakalanamayan dolandırıcının bir yıldır peşinde olan Kadıköy Asayiş Şube Büro Amirliği'ne bağlı Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, N.Ç. ile görüşerek Mahmut A.'nın eşkal bilgilerini aldı. Kozyatağı ve çevresinde eşkal doğrultusunda arama yapan ekipler, Mahmut A.'yı Bostancı'da yakaladı. Üzerinden sahte SGK kimliği çıkan dolandırıcı gözaltına alınarak Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği'ne getirildi. Burada N.Ç. tarafından teşhis edilen Mahmut A.'nın 9 ayrı suçtan aranması olduğu için bir yakınının nüfus cüzdanını kullandığı tespit edildi.

Yapılan sorgusunun ardından, Mahmut A.'nın, başta Kadıköy'de olmak üzere İstanbul genelinde, özellikle eşi ölmüş yaşlı kadınları hedef aldığı, SGK'dan alacakları olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yaptığı öğrenildi. İstanbul genelinde 100'e yakın kişiyi dolandırdığı ileri sürülen Mahmut A.'nın, bu yöntemle vatandaşlardan yaklaşık olarak 200 bin lira aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.