Show TV’nin Yayın Hayatın Başlangıcı

Show TV’nin Yayın Hayatın Başlangıcı

Tv izleyenlerin vazgeçilmez kanalı Show TV yayın hayatına yurt dışında başlayan kanallardan bir tanesidir. İlk olarak 1991 yılında ilk yayınını yapan kanal zamanla Türkiye üzerinden de yayın yapmaya başlamıştır.

 

Tv izleyenlerin vazgeçilmez kanalı Show TV yayın hayatına yurt dışında başlayan kanallardan bir tanesidir. İlk olarak 1991 yılında ilk yayınını yapan kanal zamanla Türkiye üzerinden de yayın yapmaya başlamıştır. Fransa’da başlayan ilk yayının Show Radyo ile birlikte gerçekleşmiş olduğundan radyo programı ile birlikte başlayan kanal olarak da adlandırılır. Erol Aksoy, Erol – Haldun Simavi ve Dinç Bilgin ortaklığında kurulan kanal slogan olarak kendisine ‘Başka Bir Alem’ sloganını seçer. Kuruluşunun 1. Yılında da Türkiye yayınına başlar. Kanalın ilk ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand olur. Bu dönemde Show Tv genel yayın yönetmeni Güneri Cıvaoğlu aynı zamanda ilk de genel yayın yönetmeni olarak anılır. Zamanla haber bülteni Gülgün Feyman’a geçer. Bu dönemde kanal aynı zamanda Cine 5 ile yaptığı planlarla Türk televizyon tarihinde yeni bir dönemin öncüsü olur. 1996 yılında Reha Muhtar ana haber yayınına başlar. Bu sayede kanalın izleyici kitlesi genişlerken aynı zamanda da diğer kanallar karşısında da reyting oranlarında ciddi artışlar meydana gelir. Show Tv yayın hayatı boyunca çeşitli ortaklar arasında el değiştirse de en son 1997 yılında Erol Aksoy bünyesine geçer. Ne yazık ki bu da bir çözüm olmayarak bu değişimden yalnızca iki sene sonrasında Mehmet Emin Karamehmet tarafından satın alınır.

Show Tv’nin Efsane Programı Arena

1990’lara damga vuran pek çok programı hazırlayan  yenler tarafından çok beğenilen Arena isimli program ile televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirir. Uğur Dündar tarafından sunulan program çok çeşitli gerçeklere parmak basmış, özellikle yiyecek sektöründe yaşanan olumsuz gelişmeleri gözler önüne sererek insan hayatını hiçe sayan insanlara savaş açar. Gündeme getirdiği konularda hijyen ve insan sağlığı için daha sağlıklı bir ortam hazırlamak, yiyecek sektörünü daha hijyenik hale getirmek adına yaptığı çalışmalarla halen adından söz ettirir. Show Tv Canlı yayın hayatına ise bu programdan çok sonra başlamasına rağmen Arena içerisindeki çekimleri halen bile takdir edilir.

Show Tv Hd Yayın Maratonu

Show Tv hem en baş özel kanallardan hem de Türkiye izleyicisine ilkleri yaşatan bir kanaldır. Kırmızı nokta yayını çerçevesinde özellikle gece yayın yapan erotik programlar - Tutti Frutti gibi – nedeniyle RTÜK tarafından ciddi bir uyarı alsa da teleteks ile bu yayını dolaylı yoldan devam ettirmeyi tercih etmiştir. Erotik yayın sonrasında izlenme oranlarında düşüş yaşamak istemeyen kanal gece yayınında farklı yabancı dizileri yayınlamayı tercih etmiştir. Dizilerden çoğu gece yayın yapıyor olsa da gündüz kuşağında da bu dizilerden kesitler sunarak izleyici kitlesinin dağılmasının önüne geçer. Yıl 2011 olduğunda Show Tv Hd yüksek çözünürlük sunan kanalı ile yayın hayatına başlar. 2010 ve sonrası aynı zamanda  yayınlarının arttığı bir dönem olmuştur. Türkiye özel kanal sayısı bakımından gittikçe artan sayısı ile bu yıllarda kanallar arasında reyting yarışı da gittikçe kızışır. Gezi ve eğlence programları ile reyting konusunda çok sorun yaşamayan kanal bu yıllarda sahibinden doğan bir sorun nedeniyle son kez el değişir. Canlı Tv İzleyenler ile kanalın belirli bir izleyici kitlesi oluşmuştur. Halen yayın hayatında geniş bir kitleye hitap eden bu kanal özel uydu yayınından çıkarak artık Türksat 4A üzerinden de yayın yapmaya başlar. Her kanalın Hd yayın yaptığı bir dönemde HD ibaresinin anlamsız olduğuna karar veren kanal yönetimi 2016 yılının Eylül ayında kanal ambleminden HD ibaresini kaldırır.

Show TV Frekans Bilgileri

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 12219
  • Polarizasyon: Horizontal (Yatay)
  • SR: 6.500
  • FEC: 3/4

Digitürk 22.kanal, d-smart 23. kanal , teledünya 23.kanal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.