Sıcaklıklar artıyor

Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji’den gelen açıklamaya göre hava sıcaklığı hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3–7 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini bildirdi.


  Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada Türkiye`nin halen yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple yurtta yağış kaydedilmezken bütün bölgeler parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu bölgelerimiz gece ve sabah saatlerinde sisli geçmekte, don ve buzlanma olayı meydana gelmektedir.


 Yapılan son tahminlere göre; yarından itibaren, Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve cephe sistemleri nedeniyle ılık ve yağışlı havanın yurdumuzun batı bölgelerinde etkili olması bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz`de görülecek yağışların yarın Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.


  Rüzgarın yurdun batı bölgelerinde güney ve batı yönlerden (lodos) bu akşamdan itibaren kuvvetli olarak eseceği bildirildi.
Hava sıcaklığının yağışa rağmen artarak Türkiye`nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3–7 derece üzerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.