'Silah arkadaşlarımız için adalet istiyoruz'

'Silah arkadaşlarımız için adalet istiyoruz'

Silivri'de emekli askerlerden 'silah arkadaşlığı'na saygı' yürüyüşü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmış emekli askerler, Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklu bulunan silah arkadaşlarına destek için Silivri Otogarı'dan Uğur Mumcu Meydanı'na kadar "Silah arkadaşlığı'na saygı yürüyüşü" düzenledi. Yapılan basın açıklamasında, "Mahkeme çağırınca dünyanın diğer ucundan gelen komutanlar, kaçarlar diye tutuklandılar. Kaçacak olsalar, suçlu olsalar gelirler miydi? Neden tutuklu yargılanıyorlar. Uzun tutukluluk cezaya dönüşmüş durumda. Böyle hukuk olur mu? Silah arkadaşlarımız için adalet istiyoruz" denildi.

"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE" SLOGANLARI ATTILAR

Ellerine Türk bayrakları ve Atatürk'ün fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 200 emekli asker, saat 14.00'de Silivri Otogarı'nda biraraya geldi. Otagardan sahile kadar yürüyen grup, 'Ne Mutlu Türk'üm diyene', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı, Harbiye Marşı'nı okudu. Uğur Mumcu Meydanı'nda bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk bırakan grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.


Emekli askerler adına basın açıklaması okuyan Emekli Albay Mehmet Ali İkbal, "Bizler silah arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerini yasalar çerçevesinde gözetmeye ve kamuoyu oluşturmaya gayret eden emekli askerleriz. Darbelere ve yasaklara karşıyız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ve demokrasiye gönülden bağlıyız" dedi.

Silah arkadaşlarının acılarını paylaştıklarını ve internet üzerinden bir site kurduklarını belirten İkbal, "Amacımız silah arkadaşlarımızı unutmadığımızı göstermektir. Çünkü silah arkadaşlığı kutsaldır. Tutuklu silah arkadaşlarımız suçlu olsalar dahi arkadaşlarımızı insani olarak yalnız bırakamayız. Bizler de kamuoyu gibi adil yargılama yapılmadığına inanıyoruz. Bu etkinliği askerlerin ve aydınların yaşadıkları hukuksuzluğa kamuoyunun dikkatini çekmek için ve saygı nöbeti başlatmak için düzenledik" diye konuştu.

"SİLAH ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

"Hukuksuzlukları gördükçe acımız arttı" diyen İkbal sözlerini şöyle tamamladı: "Mahkeme çağırınca dünyanın diğer ucundan gelen komutanlar, kaçarlar diye tutuklandılar. Kaçacak olsalar, suçlu olsalar gelirler miydi? Neden tutuklu yargılanıyorlar? Uzun tutukluluk cezaya dönüşmüş durumda. Böyle hukuk olur mu? Silah arkadaşlarımız için adalet istiyoruz. Hırsızı, tecavüzcüyü, teröristi tanık yaptılar, yılların kahramanlarını sanık yaptılar. Böyle tanıkların ifadelerine nasıl inanabiliriz? Kuvvet komutanlarımızın tanıklığını dinlemeyen mahkemenin adaletine nasıl güvenebiliriz? Sayın Başbakanımızda adalet istiyor. Genelkurmay Başkanlığı yapmış birisini terör örgütü kurmakla suçlanamayacağını söylüyor. Dalga dalga yıllarca tutuklamaların sürmesinden yakınıyor. Biz de yakınıyoruz. Böyle demokrasi, böyle adalet olur mu? Silah arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz."

İkbal, Silivri Cezaevi yakınındaki nöbet çadırında her gün bir emekli askerin nöbet tutacağını belirterek, amaçlarının silah arkadaşlarına moral verebilmek olduğunu sözlerine ekledi. Emekli askerler de silah arkadaşlarının cezaevinde olmalarını içlerine sindiremediklerini belirterek, adil bir yargılama istediklerini ifade ettiler.

SİLİVRİ CEZAEVİNDEKİ NÖBET ÇADIRINI ZİYARET ETTİLER

Basın açıklamasının ardından, 87 yaşındaki Zeliha Çetiner, Atatürk isimli şiiri okudu. Basın açıklamasının ardından grup, Balyoz ve Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan sanıkların yakınlarının kaldığı Silivri Cezaevi önündeki nöbet çadırını ziyaret etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.