Şile Yıldızspor BAL'a yükseldi

Şile Yıldızspor BAL'a yükseldi

Bölgesel Amatör Lig Play Out karşılaşmasında Şile Yıldızspor’un uzatma bölümlerinde 4-2’lik üstünlük sağladığı Zeytinburnu 1957 karşılaşması tamamlanamadı.

Bölgesel Amatör Lig Play Out karşılaşmasında Şile Yıldızspor’un uzatma bölümlerinde 4-2’lik üstünlük sağladığı Zeytinburnu 1957 karşılaşması tamamlanamadı. Zeytinburnu temsilcisi ilginç bir kararla 110. dakikada sahadan çekildi.

Maltepe Hasan Polat Stadında oynanan karşılaşmayı TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür ve iki kulübün başkanı protokol tribününde karşılaşmayı takip etti. Her iki takımın taraftarları da kendilerine ayrılan bölümlerde takımlarına destek oldu.

Şile Yıldız etkili başladı
Karşılaşmaya Şile Yıldızspor etkili başladı. 3. dakikada ceza sahası dışından Uğur Kaplandar sert şutunda top üst direkten oyun alanına döndü. Atağın devamında Sezgin Gökşen’in şutunu Zeytinburnu 1957 kalecisi İbrahim kornere çeldi. 9. dakikada Sezgin Gökşen’in kullandığı kornerde topa yükselen Samet kafayla indirdi. Aykut Taşkınfurat’ın şutu ağlara giderken, Hakem Aytaç Geçgel faul olduğu gerekçesiyle golü iptal edildi. 19. dakikada Uğur Kaplandar’ın pasında ceza sahasına giren Samet’in şutunu Uğur Uygun çizgiden üzerinden topu çıkardı. İlk devrede Şile temsilcisi etkili taraf olurken devre golsüz sona erdi.

İkinci yarının 50. dakikasında Şile Yıldız golü buldu. Sol kanattan gelişen Şile Yıldızspor atağında Murat Açıkel Zeytinburnu 1957 sağ beki Ozan Çakır ile girdiği mücadele sonrasında topla birlikte kale çizgisine kadar indi. Murat’ın açısı daralınca dışarıya doğru topu aktardı. Topun gelişine vuran Samet Çelebi Şile Yıldızspor’u 1-0 öne geçirdi.

Zeytinburnu 1957 geri döndü
Oyuna sonradan dahil olan Kadir Yiğit 56. dakikada topu filelere gönderdi. Sağ çaprazdan kaleye bir şut atan Kadir takımı adına beraberlik golünü kaydetti. 1-1. 68. dakikada Muhammed Enes Demir’in ceza sahasına gönderdiği topu Şile Yıldızspor defansı uzaklaştırmakta güçlük çekti ve top sol kanata açıldı. Ramazan’ın kale önüne ortasında Daramola kafa ile takımını öne geçirdi. 2-1.

Barış itirazdan kırmızı gördü
73. dakikada Şile Yıldızspor köşe vuruşu sonrasında kaleci İbrahim ve Kadir yerde kaldı. Maçın Hakemi oyunu devam ettirirken bu iki futbolcunun yerde olduğunu görünce oyunu durdurdu. Sahaya sağlık görevliler oyuna dahil olduğu esnada Barış Hakeme itirazlarda bulundu ve ikinci sarı karttan oyun alanı dışına gönderildi.

Murat’tan sert ve düzgün vuruş
86. dakikada bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında Şile Yıldız eşitliği sağladı. Ceza sahası dışından sert ve düzgün vuran Murat Açıkel skoru 2-2’ye getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın sonuna eklenen beş dakikalık uzatma bölümünde de başka gol olmayınca maç 2-2 sona erdi.

Elle oynama ve kırmızı kart
95. dakikada Zeytinburnu 1957 sahada 9 kişi kaldı. Zeytinburnu 1957 oyuncusu Uğur Şile Yıldızspor’un golcüsü Kante’nin gole giden topunu adeta uçarak çizgiden çıkartınca kırmızı kart gördü ve Şile Yıldızspor penaltı kullanacak. Zeytinburnu temsilcisi 9 kişi kaldı. Topun başına gelen futbolcu Hakan Akpınar çerçeveyi bulamadı.

Bir kez daha penaltı
104. dakikada sol çaprazda Murat Açıkel ceza sahasına girdikten sonra Ramazan’ın hamlesi ile yerde kalırken Hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterirken Erdi Yeşiltepe’nin vuruşu ile skor 3-2’ye geldi.

4’üncü golden sonra işler karıştı
109. dakikada Şile Yıldızspor’da Sadık yerde iken Şile temsilcisi Erdi Yeşiltepe ile atağa kalktı. Erdi Yeşiltepe orta sahadan sürüklediği atakta kale önüne doğru ortayı yaptı. Savunma topu uzaklaştıramayınca 1999 doğumlu Yusuf topu filelere gönderdi. 4-2. Gol sevincinin yaşandığı esnada da sağlık ve sedyeciler futbolcuya müdahale etti. Sakatlanan futbolcu sahayı sedye görevlileri ile terk etmek üzereyken santradan kaleye şut atıldı ve top filelere gitti. Sakatlık geçiren futbolcu henüz oyun alanını terk etmediği için bu gol geçersiz sayılırken Zeytinburnu 1957 kafilesi oyun alanına girip futbolcularını kulübeye çağırdı. Bir süre kulübede bekledikten sonra da Zeytinburnu 1957 kafilesi ile Hakemler soyunma odasına gitti. Zeytinburnu 1957 taraftarları ile emniyet güçleri arasında istenmeyen olaylar meydana gelirken Hakemler de polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına gitti.

Maçla ilgili son kararı TFF verecek olurken, Şile Yıldızsporlu futbolcular sevinç yaşadı.

Stat: Maltepe Hasan Polat
Hakemler: Aytaç Geçgel, Yılmaz Kayhan, Şafak Nalbantoğlu
Zeytinburnu 1957: İbrahim Aydinç, Ozan Çakır(89′ Selçuk Mahir), Oğuzkaan Kıldacı, Uğur Uygun, Barış Boylu, Azat Gümüş(54′ Kadir Yiğit), Sezer Erdoğan(75′ Feyzullah Saray), Ramazan Bildirici, Olawale Julius Daramola, Muhammed Enes Demir, Ahmet Kıyı
Yedekler: Hamdi Yılmaz, Uğur Bülbül, Taşkın Gökçe, Kadir Yiğit, Feyzullah Saray, Selçuk Mahir
Teknik Sorumlu: Uğur Kiremitçi
Şile Yıldızspor: Mesut Güneş, İshak Kuş(89′ Yusuf Mızrak), Sezgin Gökşen, Aykut Taşkınfurat, Sadık Bayrak, Ahmet Akyüz, Hakan Akpınar, Murat Açıkel, Samet Çelebi, Uğur Kaplandar(73′ Murat Erdi Yeşiltepe), Emre Türko(63′ Bouna Kante)
Yedekler: Mustafa Aykırı, Bouna Kante, Murat Erdi Yeşiltepe, Deniz Altın, Tolga Özbay, Yusuf Mızrak, Yakup Kahveci
Teknik Sorumlu: Oktay Akgül
Sarı Kartlar: 53 ve 73′ Barış Boylu / 29′ Ahmet Akyüz, 33′ Sadık Bayrak, 55′ İshak Kuş, 107′ Yusuf Mızrak
Kırmızı Kartlar: 73′ Barış Boylu, 95′ Uğur Uygun (Zeytinburnu 1957)
Goller: 56′ Kadir Yiğit, 68′ Daramola / 50′ Samet Çelebi, 86′ Murat Açıkel, 109′ Erdi Yeşiltepe,109′ Yusuf Mızrak

Erhan Harput-Ali Kemal Demir-Murat Nazik

sile-yildizspor-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.