ŞileYıldızspor liderliğe yükseldi

ŞileYıldızspor liderliğe yükseldi

Süper Amatör Lig 6.Grubta zirve mücadelesi veren yenilgisiz takımlardan Şile Yıldızspor, evinde misafir ettiği grup lideri İFA Spor'u 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Amatör Lig 6.Grubta zirve mücadelesi veren yenilgisiz takımlardan Şile Yıldızspor, evinde misafir ettiği grup lideri İFA Spor'u 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Şile Stadında oynanan grubun derbisi niteliğindeki önemli mücadeleyi Mert Büyükgiray, Tayfun Sonsözlü ve Mert Öngel hakem triosu yönettiler.

Ev sahibi Şile Yıldızspor, Şile’ye lider olarak gelen İFA sporu hem yendi, hem liderlikten etti hem de 4 maçtır gol yemeyen İFA spora iki gol atarak İFA sporun tüm tüm üstünlüklerine son verdi.

Mücadeleye Mesut, İshak, Ulaş, Sadık, Muhammet, Şenol, Ahmet, Uğur, Erdi, Murat ve Serge onbiri ile başlayan yeşil beyazlılarda santrafor Emre Turko ve sakat olan sol açık Osman maç kadrosunda yoktu. Emre Turko’nun yerine Murat, Osman’ın yerine ise Erdi forma giydiler.

Karşılaşma Şile Yıldızspor’un başlama vuruşuyla başladı. Her iki takımda kontrollü bir şekilde oyuna başladılar. İFA spor geçen 4 maçta 4 galibiyet almış hatta kalesinde gol dahi görmemişti. Şile Yıldızspor ise 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik almıştı. Bu yüzden her iki takım içinde çok önemli bir maçtı.

İlk yarıda iki takım birbirini tanıdı

Karşılaşmanın ilk yarısında zevkli ve hiç pozisyon olmamıştı. Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesinde tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına İFA spor 2 değişiklikle başladı. Şile Yıldızspor taraftarları takımına desteğe başladı. Karşılaşmanın 52. dakikasında Şile Yıldızspor’un liberosu Muhammet’in bariz hatası sonucu hiç pozisyon yokken konuk ekip İFA spor 1-0 öne geçti. İşte bu gol Şile Yıldızspor'u ayağa kaldırdı. Şile Yıldızspor oyunun kontrolünü iyice eline aldı ve sağlı sollu ataklarla İFA sporu bunaltmaya başladı. 60.dakikada Erdi sağdan çalımlarla geldi ve ceza sahasına orta yaptı. İFA sporlu oyuncu elle oynayınca hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına maçın en iyilerinden Murat geçti. Kaleciyi ve topu ters köşelere gönderdi ve İFA spor hem ilk golünü yedi hem de maça denge geldi 1-1.

Şile Yıldızspor galibiyet istedi

Golden sonrada Şile Yıldızspor maçtaki üstünlüğünü devam ettirdi.10 numara Uğur orta sahada kendini göstermeye başladı. Uğur'un sorumluluk alıp oyuna ağırlığını koyması Şile Yıldızspor’un farkını ortaya çıkardı. Seyirci desteğini arkasına alan Şile Yıldızspor rakibini bunaltmaya devam etti.

Serge'den mükemmel pas

Karşılaşmanın 88.dakikasında Serge soldan çalımlarla geldi ve Erdi’ye alda at dercesine pasını Erdi’ye verdi ve Erdi topu ağlarla buluşturdu 2-1. 

8 dakika uzatma oynandı

Hakem 90 dakikaya 8 dakika ilave etti. Uzatma dakikalarında skoru korumayı bilen Vehbi Albayrak'ın talebeleri İFA spor'un yenilmezliğini, gol yememe özelliğini ve liderliğini elinden aldı.

Şile Yıldızspor takım oyuncularının hepsi görevlerini yaptılar ama başta Serge olmak üzere Murat, Erdi, Uğur, Sadık ve Ahmet maçta öne çıkan isimlerdi.

Karşılaşma sonrası görüşlerini aldığımız Şile Yıldızspor Teknik Sorumlusu Vehbi Albayrak " Çok sıkı bir maç geçti, liderle oynadık. Ben takımıma ve futbolcularıma güveniyordum, bu maçı alacağımızı zaten inanıyordum. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Liderliğe oturduk, inşallah bundan sonra daha iyi futbol oynayarak, Şile’ye yakışır bir takım olduğumuzu herkese göstereceğiz. Bütün Şile halkını Şile Yıldız’a desteğe davet ediyorum. Aynı bugün olduğu gibi. Biz iyi takımız kötü günümüzdede yanımızda olmalarını istiyorum. İyi günümüzde zaten herkes yanımızda. Tüm Şilelileri Şile için birlik ve beraberliğe çağırıyorum dedi.

Şile Yıldızspor Başkanı Hasan Çiftçi " Biz iyi bir takımız. Özellikle kendi sahamızda çok iyi top oynuyoruz. Ben bütün futbolcularımı tebrik ediyorum. İnşallah bu galibiyet bize şu anda liderliği getirdi. Bundan sonra aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz ve Play Oflara çıkacağız. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin" dedi.

Şile Yıldızspor’un her şeyi tüm idmanlarını ve maçlarını izleyen takıma moral motivasyon yükleyen Fethi Koyuncu" Bugün Şile Yıldızspor'un ve taraftarının istediği bir oyunu ancak ikinci yarıda ortaya koyabildik. Genelde bu şekilde oynuyoruz, ilk yarı maçlara daha iyi başlamamız lazım " dedi.

sile-yildizspor-009.jpg

 

Kaynak : bolgeninsesi.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.