Sırrı Sürreyya Önder İstanbul İçin Adaylığını Açıkladı.

Sırrı Sürreyya Önder İstanbul İçin Adaylığını Açıkladı.

CNN Türk'te katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aday adayıyım" dedi.

      HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.
      Mustafa Sarıgül'ü dini siyasete alet etmekle suçlayan Önder, "Onlar bizim oylarımızı bölmesin" dedi. Önder'in açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Adaylık ve ittifaklar

- " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aday adayıyım. Bunu partimiz, forumlar, Gezi Platformu ve partimiz dışındaki sol bileşenler birleşip adaylık ölçülerini, yerel yönetime yaklaşımı ve adayları netleştireceğiz."

-  "Kente karşı suç işlememiş insanlık suçu işlememiş herkesle ittifak yaparız. Şeffaf ve ilkesel olacak. 'Oyları bölmeyin' yaklaşımı doğru değil. Bu anlayışla siyaset ömrünü tamamlamıştır. Bizim bu konudaki iddiamız var yaşayacağız göreceğiz. Adımız geçti istatistikler alt üst oldu. Biz Gezi'den sonuç çıkardık ona göre davranıyoruz. Şişli'de nefes alacak alan kalmadı dikelen binalardan. Bunu bir solcuya silah zoruyla yaptıramazsınız. Sosyal demokrat teoriyi biraz çalışsın kim icat etmiş cenazesi ne zaman gömülmüş öğrensin gelsin tartışalım."

- "Bugüne kadar ne Kürt hareketi ne sol bileşenler İstanbul'un metropolünde (büyükşehir belediye başkanlığı için) konuşulur olmamıştı. Bu, seçimi almışız gibi bir durumdur. Ala da bilir de ondan konuşuluyor. Bir önceki oy tabanı kimsenin babasının malı mülkü sanmasın kimse. Erdoğan hiçbir istatistikte adı yoktu geldi, İstanbul'u aldı. 'Sırrı girmesin' tartışması kuş beyinliliktir. CHP’liler bunu 'Bize kuş beyinli dedi' diye algıladı. Ben kimseye böyle demem. CHP'nin tarihi kerhen oy alma tarihidir. Şundan kurtulalım, Özal'dan Çiller'den kurtulacağız diye CHP'ye oy veriyorlar."

Sarıgül'e ilginç teklif

- Sayın Sarıgül'ün 'Rabbisi' -çünkü o hep öyle konuşuyor- CHP Merkez karar organı üyesiymiş gibi konuşuyor. Din siyasete ancak bu kadar alet edilebilir. CHP'lilerin takdirine bırakıyorum, ben CHP'li olsam bana oy veririm. Adnan Keskin Sarıgül'ü ziyaret etmişti. Sarıgül diyor ki 'Rabbimin izniyle, Bismillah Atatürk' bu akılla bir adım gidilmez. Dershane için Cemaate destek vermekle meşguller. (Mustafa Sarıgül) "Rabbim', 'Bismillah' ve ' Atatürk ' kelimelerini kullanmadan 15 dk benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim!"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.