Sırt ağrılarında 'Tetik Nokta' tedavisi

Sırt ağrılarında 'Tetik Nokta' tedavisi

Günlük hayatımızda çok sık rastlanan depresyon ve stresle artan sırt ağrılarında, farklı bir tedavi yöntemi uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Eylem Bayraktaroğlu, Türkiye’de 1 milyon 300 bin kişinin sırt ağrısından muzdarip olduğunu belirterek sırt ağrılarının çok rahatsızlık verdiğini, ağrı kesicilerle giderilemediğini söyledi. Bu hastalağın kesin tedavisinin olduğunu vurgulayan Bayraktaroğlu, şöyle konuştu: “Sırt ağrıları için farklı bir yöntem olan Tetik Nokta Tedavisi uyguluyoruz. Uzun dönemde ağrıları kesecek bir tedavi. Hastanın kas düğümlerini elimizle hissedebiliyoruz.

Sonra o düğüm noktalarına çok ince bir iğne ile lokal anastezi maddesi enjekte ediyoruz. Bu bizim o düğümlerdeki spazmı çözmemizi sağlıyor. 15 günde bir 5 seans uyguluyoruz. Hastalarımızın geri dönüşleri çok iyi. Sırt ağrılarınızı mutlaka önemsemelisiniz. Bu ağrılar hayat kalitenizi çok düşürür. Herkese bu konuyu ihmal etmemelerini öneriyorum.”

Operatör Doktor Atıl Birol da, tıp dilinde fibromiyalji, halk arasında sırt ağrısı şikayetiyle çok sık karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu tür hastalıklar daha çok kadınlarda görülüyor. 25-55 yaş arasında istatistik olarak daha fazla. Bu tür dirençli vakalarda mutlaka bir algoloji ağrı polikliniğine başvurarak tedavi olunabileceğini gözlemliyoruz. Stres ve depresyon bu tür hastalıkların tetikçisidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.