Şişli Belediyesi uçurtmaya 1,5 milyon harcadı mı?

Şişli Belediyesi uçurtmaya 1,5 milyon harcadı mı?

Emir Sarıgül’ün sınıfta kaldığı, birçok tartışmanın yaşandığı ve otel lobilerinde planlandığı iddia edilen, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı kutlamasındaki bütçesinin ne kadar olduğunun cevabını tüm çabalarımıza rağmen alamadık.

ETKİNLİĞİN BÜTÇESİNİ AÇIKLAYAMIYORLAR

Gazetemize gelen ürkütücü istihbaratlar nedeniyle, bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için, Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Saka ve Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Ekinci’yi defalarca aramamıza rağmen, gazetemizin telefonlarına cevap verememelerinin altında, iddia edildiği gibi uçurtma şenliğine, 1,5 milyon eski parayla da 1,5 trilyon harcanmasının yattığı düşünülüyor.  

KORKUNÇ İDDİALAR GERÇEKLEŞİYOR

Şişli Belediyesi’nde yapılan etkinliklerin, lüks otel lobilerinde, A 46 firması ile planlandığı iddialarından sonra, 23 Nisan’da ki uçurtma şenliği etkinliği A46 firmasının yapması, şaibelerin gerçekleşmesi olarak yorumlanıyor. Bir de buna Şişli Belediyesi’nin harcadığı bütçeyi açıklayamaması da eklenince, tüm iddiaların doğru olduğu anlamı çıkıyor.

BU ORGANİZASYON İÇİN İHALE DÜZENLENMEDİ

Bu organizasyon için düzenlenmiş herhangi bir ihale yok. Bu hizmet alımının gerçekleşmesiyle de doğrudan alımın yapıldığı netleşti. Çünkü 45.000 TL üzeri tutarlar için ihale yapılmak zorunda. Bu hizmet için kaç adet doğrudan alım yapıldığı da merak ediliyor. Ayrıca bir başka soru da, bu iş için farklı firmalardan teklif alınıp alınmadığı, alındı ise de bu firmalar da merak ediliyor.

EMİR SARIGÜL’ÜN AÇIKLAMA YAPAMASI GEREKİYOR

Tüm bu olaylar da, bu hizmetleri yapan, A46 firması üzerinde durulmasının altında da rantın yattığı kuşkularını uyandırıyor. Dolayısıyla da; bu kuşkuların giderilmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması adına Emir Sarıgül’ün acil bir açıklama yapması gerekiyor. 

19 MAYIS BAYRAMI KUTLAMASI

YİNE A46 FİRMASINA MI VERİLECEK?

19 Mayıs Bayramı için de aynı iddialar söz konusu. Bu etkinliğin de, lüks otel lobilerinde, aynı A46 firması ile planlama yapıldığı iddiaları daha önceleri gündeme gelmişti. Uçurtma şenliğinin bütçesinin açıklanamaması, gazetemize gelen istihbarattaki uçurtma şenliğinin 1,5 milyon ve 19 Mayıs etkinliğinin de 2 milyon olacağı iddialarının da doğru çıkması durumunda, Şişli Belediyesi’nde ciddi bir yolsuzluğun yapıldığı netlik kazanmış olacak.  

MUHALEFETİN GÖREVİNİ YAPMASI BEKLENİYOR

Şişli Belediyesi’nde; Şişlilinin muhalefet görevi verdiği Ak Parti Meclis Üyeleri’nin de bu ciddi iddiaların mutlak şekilde takipçisi olması bekleniyor.

1,5 milyon harcandığı iddia edilen uçurtma şenliği de hüsranla sonuçlanmıştı. Şişli Gazetesi olarak ta bu haberi yayınlamıştık.

İŞTE O HABERİMİZ:

Emir Sarıgül’ün ilk etkinliği olan ve Kilyos’ta yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayram kutlamasındaki organizasyonda sınıfta kaldı. Böylesine önemli bir bayram; etkinliğe çocuktan çok yetişkinin katılması, uçurtmadan çok piknik havasında geçmesi, etkinlikte yemek tartışmalarının yaşanması ve koordinasyon bozukluklarının gölgesi altında geçti.

ŞİŞLİ’NİN GENELİ BU ETKİNLİKTEN YARARLANAMADI

Kilyos’taki etkinlik için Şişli’nin birçok yerine asılan pankartlarda sadece etkinliğin duyurusu yapıldı. Buraya nasıl gidilecek, nerede toplanacak gibi detaylar verilmedi. Böyle olunca da Şişli’nin geneli bu etkinlikten yararlanamadı.

‘ÇOCUKTAN ÇOK YETİŞKİN VARDI’

Etkinliğe katılan birçok vatandaş etkinlikten memnun olmadıklarını ifade ettiler. Gerek yapılan organizasyondan gerekse de katılanların yetişkinlerin olmasının yanlışlığına dikkat çeken aileler; ‘çocuklarımızın hayalleri suya düştü’ diye sitemlerini belirttiler. 

ETKİNLİKTE ‘YEMEK’ TARTIŞMASI ÇIKTI

Etkinliğe gelebilecek çocuk sayısına göre yemek hazırlanmıştı. Ama gelen çocuktan çok yetişkin olmasıyla da yemek krizi yaşandı. Etkinliğe katılan çocuklar aç kalırken aileler ve etkinliği organize edenler arasında tartışma yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor. 

UÇURTMA ŞENLİĞİNDEN ZİYADE PİKNİK YAPILDI

Etkinliğin gerçek amacı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda; Şişli Belediyesi’nin çocukların eğlenmesini ve bu bayramı mutlu bir şekilde kutlamasını sağlamak amacından ziyade pir piknik havasında geçmesi de tepki topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.