Şişli’de Anamurlular Gecesi

Şişli’de Anamurlular Gecesi

Şişli Belediyesi’nde çalışan Anamurlu Ali Ülkü ve Ahmet Doğan’ın organize etmiş olduğu Anamurlular gecesine İstanbul’daki Anamurlular akın etti.

İstanbul'daki Anamurluların buluşmasında adeta Akdeniz rüzgârı esti. Eski günlerden konuşulup bolca sohbet edilen dakikalara, oyun havaları ve şarkılar eşlik etti.

ANAMURLULAR İNÖNÜ’YE PLAKET VERDİ

İki yıldır Ahmet Doğan, Ali Ülkü, Halil Oğuz ve Hasan Cephe tarafından düzenlenen bu organizasyona, Anamurlular kadar Anamurlu olmayanlarda yoğun katılım gösterdi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maçka Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bu etkinliğe katılanlar arasında CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar’da vardı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yoğun programı nedeniyle geceye katılamadı.

DOĞAN: “MEMLEKETİMİZE OLAN ÖZLEMİMİZİ GİDERİYORUZ”

Yemeğin açılış konuşmasını Şişli Belediyesi Harita Mühendisi Ahmet Doğan yaptı. Doğan, “İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle zaman zaman bu tür organizasyonlarda bir araya gelmek çok güzel. Volkan Aslan kardeşimiz, kahvaltı organizasyonlarını yapıyordu. Çok güzel oluyordu. Biz de bir akşam yemeği organize edelim, bu kez de yemekte bir araya gelelim dedik. Bu şekilde yola çıktık. Bugün buradaki kalabalık gösterdi ki, bu organizasyonlara ihtiyaç varmış.

Burada anılarımız tazeleniyor. Göremediğimiz hemşerilerimizi görüyoruz, tanımadığımız hemşerilerimizi tanıyoruz. Bu, tanışıp kaynaşmamız için bir fırsat. Memleketimize olan özlemimizi gidermemiz için bir ortam oluşuyor.

Yöremizden milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı davet ettik. İşlerinin yoğunluğu dolayısıyla bazıları katılamadılar. Yemeğimize katılarak bizleri onurlandıran başta CHP Mersin Milletvekilimiz Sayın Fikri Sağlar Bey’e şahsım ve organizasyonu düzenleyen ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bugün bizleri burada yalnız bırakmadığınız için siz değerli hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ANAMUR MUHAFAZAKÂRLAŞTIRILMAK İSTENİLİYOR

Yemeğe katılan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Anamurluların son derece modern, çağdaş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye’yi iyi bilen, onu yaşatmak için mücadele eden insanlar olduğunu belirtti. Özellikle son 15 senedir muhafazakarlaştırılmak istenilen bir proje ile her tarafa el uzatıldığını, ancak Anamur’ luların buna direndiğini ve gelecekte de direneceğini belirtti. Birlikteliğin getirdiği güce dikkat çeken Sağlar ‘’ Aranızda bulunmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek istiyorum. İyi ki varsınız. ” diyerek konuşmasını bitirdi.

ANAMURLULARDAN İNÖNÜ’YE PLAKET

Konuşmaların ardından sahne alan Anamurlu sanatçı Çağatay Öztürk, katılımcılara repertuarından özenle seçtiği şarkıları söyledi. Geceye, Anamur’un yöresel halk oyunları sanatçıları Hakan Küçükderya ve Şafak Küçükderya’ da damgasını vurdu. Birbirinden güzel yöresel eserler de Hakan ve Şafak Küçükderya tarafından seslendirilerek, konuklara akılda kalıcı bir performans sergilendi.

Yemekte CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye, Prof. Dr. Hasan Şener’e ve Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar’a gecenin anısına birer plaket takdim edildi.

Bu geceye özel Anamur’dan muz getirtilmesi geceye katılanlar tarafından ilgiyle karşılandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.