Sivas Vadi Kupasını Taşbayır Köyü kazandı

Sivas Vadi Kupasını Taşbayır Köyü kazandı

İstanbul’da 10. defa düzenlenen ‘Sivas Vadi Kupası Futbol Turnuvası’ Sarıgazi Stadında oynanan final maçı ile sona erdi.

İstanbul’da 10. defa düzenlenen ‘Sivas Vadi Kupası Futbol Turnuvası’ Sarıgazi Stadında oynanan final maçı ile sona erdi.

Final maçında Karayakup’u 2-1 mağlup eden Taşbayır Köyü turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada Tatar’ı 3-0 yenen Ortaköy 3. olurken tüm müsabakalarda asıl kazanan dostluk oldu.

Sivas Vadi Federasyonu’nun düzenlediği turnuvaya, Sivas’ın Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerine bağlı köy derneklerince 16 takım katıldı.

10 Mart’ta Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Stadında başlayan turnuva, 13 Mayıs’ta Sarıgazi Stadında yapılan final maçı ile son buldu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı turnuvanın finalini Süheyl Onur Sırma yönetirken, Rıdvan Kıyıcı ve Metin Karaboğa yardımcı hakem olarak görev yaptılar.

Final maçına Taşbayır köyü Sinan Demir, Ufuk Demir, Ahmet Burus, Emre Yavuk, Serkan Başpınar, Enescan Deveci, Feyyaz Başpınar, Feyyaz Şahinduran, İlhami Şahinduran, İbrahim Deveci ve Oğuz Berk Başpınar on biri ile başladı.

Karayakup köyü Mahmut Şengül, Furkan Aydın, Okan Yaman, Kaan Safa Tepe, Hamza Aydın, Yasir Çağlar, Tayyip Şenses, İsa Oğuz, Emrullah Şahin, Hamza Keleş ve Ahmet Aydın onbiri ile sahadaki yerini aldı.

Mücadelenin ilk dakikalarına baskılı başlayan Karayakup köyü oldu. Yeşil Beyazlılar 12.dakikada Furkan Aydın’ın serbest vuruştan attığı mükemmel golle 1-0 üstünlüğü yakaladı.

İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağlayarak ataklar yapan Taşbayır köyü, 25.dakikada kazandığı penaltıyı Feyyaz Başpınar’la filelere yollayarak skoru dengeledi 1-1. İlk yarı karşılıklı atılan gollerle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan takım Taşbayır köyü oldu. 46.dakikada Fikret Deveci frikikten attığı mükemmel golle takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Kalan sürede skor üstünlüğünü koruyarak mücadeleyi kazanan Taşbayır Köyü Turnuvanın şampiyonu oldu.

Aydın : Etkinliklerimiz sürecek

Sivas Vadi Federasyonu Başkanı Yücel Aydın final maçı sonrası yaptığı açıklamada ” Bu yıl 10. defa aziz şehitlerimizin anısına düzenlediğimiz futbol turnuvasına İstanbul’da bulunan 16 köy takımı katıldı. Zevkli ve çekişmeli mücadelelere sahne olan maçlarda her zaman kazanan dostluk olmuştur. Böylesine önem ve anlam taşıyan etkinlikleri düzenlemeye her zaman devam edeceğiz. Bu turnuvada aramızda bulunarak tribünleri dolduran hemşehrilerimize, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ekrem Erdem’e ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e katlkılarından dolayı çok teşekkür ederim ” dedi.

Murat Nazik

113-001.jpg112-001.jpg111-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.