Sofa Bahçeşehir'in basın lansmanı yapıldı

Sofa Bahçeşehir'in basın lansmanı yapıldı

Başakşehir Belediyesi ve Gül İnşaat işbirliğiyle başlayan Sofa Bahçeşehir projesinin basın lansmanı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başakşehir Belediyesi projede Living lab kapsamında teknolojik bir alt yapı kuracak. Böylelikle akıllı evlerin, akıllı şehirlere dönüşmesi ve vatandaşın kamu hizmetlerinden daha kolay faydalanabilmesi sağlanmış olacak." dedi.

Bahçeşehir Gölet Restaurant’ta yapılan toplantıda projenin ayrıntıları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Uysal, "120 konut ve 28 işyerinin bulunduğu butik bir proje. Burayı arsa olarak satmış olsaydık belediyemize geliri 10-15 milyon lirayı geçmezdi, kar paylaşımı ile yola çıktığımız bu çalışmada belediyemiz proje hasılatının yüzde 54'ünü elde edebilecek. Yaklaşık olarak da bu 50 milyon üzerinde gelir demek. Arsa sahibi olduğumuz içinde projenin daha kaliteli olması adına her aşamasına müdahale etme şansımız oluyor." diye konuştu. Uysal, projedeki evlerin yüksekliklerinin uygun olduğunu belirterek, "Binaların yükseklikleri arkada kalan evlerin manzarasını kapatmayacak şekilde inşa ediliyor. Bu proje özel sektöre de örnek olacaktır.” ifadesini kullandı.

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de projenin teknik ayrıntılarını verdi. Gül, "Projemiz Bahçeşehir Gölet'in yakınında sosyal alanları ile fark oluşturacak bir proje. Projede ev sahibi olacaklar yüzde 1 KDV uygulamasından faydalanacaklar. Teraslı konutlarımızın da yer aldığı Sofa Bahçeşehir'de 120 metrekareden 287metrekareye kadar alternatifler var. 120 bin liradan başlayan fiyatlar 780 bin liraya kadar değişebiliyor.” şeklinde konuştu. Gül, projenin Aralık 2014'de biteceği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.