Soğuk havalar doğal bitki satışını artırdı

Soğuk havalar doğal bitki satışını artırdı

Mısır Çarşısı esnafı 2012 yılında en çok satılan bitki çayının elma çayı, en fazla rağbet gören kuru meyvenin de kuru çilek olduğunu aktardı.

Kışın yüzünü göstermesiyle soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlar aktarlara akın ediyor. Doğal bitkilerin bulunduğu Mısır Çarşısı'nda da satışların arttığı gözlendi. 

Mısır Çarşısı, soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla daha hareketli günler yaşıyor. Özellikle bitkilerin bulunduğu doğal bitkilerin en çok bulunduğu yerlerden biri olan Mısır Çarşısı esnafı da bu durumdan memnun. Esnaf Erkan Aktaş yaşanan hareketliliği ve bitkilerin faydasını anlattı. Aktaş, "Kış çayı yaklaşık 12 çayın karışımıyla ortaya çıkartılmıştır. Özellikle soğuk algınlığına, bronşite, öksürüğe iyi geliyor. Sağlık açısından çok iyi üründür. Hem kanı temizler hem de vücudun direncini artırır ve halsizliği giderir." dedi. 

Uzmanların art arda yaptıkları ‘bitki çayları önerileri’nden sonra Mısır Çarşısı esnafı elma çayı satışında bir patlama olduğunu söyledi. Malatya Pazarı aktarı Hüseyin Ak nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olan elma çayına Türk kültürünün simgesi olan siyah çaydan daha fazla rağbet olduğunu belirtti. Ak, en çok satanlar listesinde elma çayını portakal çayının takip ettiğini aktardı.

KURU ÇİLEK SATTI 

Bu sene ithalatı artan kuru meyvelerin satışlarının iyi gittiğini söyleyen Mısır Çarşısı esnafı, 2012 yılında en çok kuru çileğin sattığını anlattı. Kuru çilekten sonra ise en fazla kuru ananasın satıldığı belirtildi.  Esnaflar, kuru kayısı satışlarının aynı olduğunu söylediler.  Mısır Çarşısı esnafı yılbaşı hazırlıkları için ise  en çok satılan yemişin, çerez olduğunu aktardılar.

Haber: Yusuf DEMİRCİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.