Sokaklara karşı tasavvuf

Sokaklara karşı tasavvuf

Güngören'de hizmete giren Genç Akademi Gençlik, Spor ve Kültür Derneği, gençleri sokaktan kurtarmayı amaçlıyor. Dernek, burslar, kültür ve sanat aktivitelerinin yanı sıra tasavvuf sohbetleri ile gençlere ulaşmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin en genç derneği Genç Akademi Gençlik, Spor ve Kültür Derneği Güngören’de hizmete girdi. Gençleri sokaktan kurtarmayı amaçlayan derneğin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Bülent Turan ve Ünal Kaçır, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençleri sokaklardan yine gençlerin kurtaracağına değinen Genç Akademi Derneği Başkanı Eren Acar, “Açmış olduğumuz Güngören Genç Akademi ile kamu kurumlarının yetersiz kaldığı yerde biz devreye gireceğiz. Kültürel ve sportif aktivitelerin yanında gençlere sorumluluk sahibi olmayı öğretecek eğitici programlar, maddi durumu yetersiz gençlere burs imkanı sağlama, haftalık ve aylık ders programları ve tasavvuf sohbetleri ile gençleri sokaklardan kurtarıp derneğimize çekeceğiz. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutup, geleceğin Türkiye’sini el birliğiyle hazırlayacağız” diye konuştu.

'TÜRKİYE GENÇ BİR KARTAL'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle şenlenen açılışta söz alan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Gençlerden beklediğimiz adımları nihayet bu genç arkadaşlarımız attı. Günümüz dünyasının baskın kültürünün yerine yakın gelecekte kendi kültürümüzü yerleştirecek olan bizim gençlerimize inancım tamdır. Geçmişiyle barışık, bugünü doğru yorumlayan, aldığı kararlarda başarılı bir gençlik ülkemizi daha da ileriye taşıyacaktır. Bugünün gökyüzüne hakim olan akbabaların aksine Türkiye genç bir kartal. Ve bu kartal daha çok güçlenecek daha çok büyüyecek ve gökyüzünü akbabalardan bu gençler sayesinde temizleyecektir” şeklinde konuştu.

 Milletvekilleri Bülent Turan ve Ünal Kaçır ise, bu önemli hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış kurdelesini ise hep birlikte kesen yetkililer Genç Akademi derneğini gezdi. Gençlerle sohbet eden yetkililer, Genç Akademi Derneği’nin kapısının herkese açık olması gerekmesi konusunda da gençlere nasihat da bulundular.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.