Son plan toplantısı teknik heyetle yapıldı

Son plan toplantısı teknik heyetle yapıldı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik plan ile ilgili Silivrili teknik heyetle son bir toplantı yaparak itirazları, talep ve görüşleri bir araya topladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik Nazım İmar Planlarla ilgili teknik kişi, meslek odaları ve halkın katılımıyla gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarının ardından itirazlardan önceki son toplantıyı Silivrili teknik heyetle birlikte gerçekleştirdi. Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, itirazların ve taleplerin yoğunlaştığı ortak kararlar son kez gözden geçirildi.

IŞIKLAR; “ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRDİK”
Planın askı süresinde hem bilgilendirme toplantılarıyla, hem de Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nde yapılan teknik destek ile Silivrililere yol gösterici olduklarının altını çizen Başkan Işıklar; “1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına ilişkin itirazların toplandığı noktaları belirlemek, farklı talep ve şikâyetlerin tespitlerini yaparak, halkımızın çok doğal olan itiraz hakkını hukuki, demokratik ve adalet içerisinde yerine getirmesini organize etmeye çalıştık. Planlama birimimiz bu süreç içerisinde, hafta sonraları da açık kalarak hizmet verdi. İtirazların Büyükşehir’e iletilmesiyle ilgili görevimizi yerine getirdik. Hemşerilerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kadar itiraz dilekçelerini vermeye gitmek için yorulmasınlar diye, biz teslim aldık daha sonra da kurye ile Büyükşehir’e teslim ettik. Bize ulaşan 1624 tane dilekçe oldu fakat bu sayının bu kadar olmadığını biliyoruz, elden dilekçelerini teslim etmek isteyen hemşerilerimiz için de otobüs kaldırdık” dedi. Işıklar şöyle devam etti; “Merkez planları bir kentin anayasasıdır. Bu anayasa da herkesin hakkını koruyan şekliyle yeniden düzenlenmelidir. Hemşerilerimizin yıllardır alın teriyle biriktirerek sahip olduğu, kamusal haklarından biri olan mülkiyet hakkının korunmasının bir anayasal sorumluluk olduğunu hepimiz biliyoruz. Tek istediğimiz adil bir plan olması. Bu planın da hak kaybı yaratmadan yeniden düzenleneceğine inanıyorum.”

PLANA YAPILACAK İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Silivri Belediyesi Planlamadan Sorumlu Başkan Koordinatörü Mehmet Has ile CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, plan ile ilgili bilgiler vererek, itirazların hangi noktalarda yoğunlaştığı konusunda bilgiler verdi. Silivrili mimar ve mühendislerin de söz alarak değerlendirmeler yaptığı toplantıda halkın talepleri ve itirazları, teknik heyetin öneri ve görüşleri bir araya toplandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.