Sosyal Fayda Zirvesi, Şişli’de gerçekleştirildi

Sosyal Fayda Zirvesi, Şişli’de gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler (BM) Sosyal Fayda Zirvesi 2015, Şişli’de gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa ekonomi ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

BM Sosyal Fayda Zirvesi 2015, 7 Ekim’de Şişli’de gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta ‘2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak isterdiniz?’ sorusuna cevap arandı. Sosyal Fayda Zirvesi 2015 konferansında konuşmacıların üzerinde durduğu ortak payda; herkesin eşit haklara sahip olması, düzgün altyapı oluşturulması, özgür ve haysiyetli yaşama hakkı, çevre kirliliği, savaşlar ve şiddetin yanında getirdiği yoksulluk idi.


KONFERANSA BİRÇOK ÜNLÜ İSİM KATILDI


Sunuculuğunu Fatih Türkmenoğlu’nun üstlendiği Sosyal Fayda Zirvesi’ne Twitter Kamu Politikalarından Sorumlu Türkiye Koordinatörü Emine Etili, Oyuncu Mert Fırat, piyanist ve UNICEF İyi Niyet Elçisi Gülsin Onay, solist Harun Tekin, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem, George Buma, Dr. Coşkun Şahin ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları katıldı.


DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN 17 HEDEF


Birleşmiş Milletler dünyayı değiştirmek adına sunduğu 17 hedefi; ‘Yoksulluk olmayacak, sıfır açlık, iyi sağlık ve hissetme hali, kaliteli eğitim, cinsiyet eşitliği, temiz su ve hijyen, uygun fiyata enerji, düzgün iş, sanayi ve altyapı, eşitsizliklerin azaltılması, sorumlu şekilde tüketim ve üretim, iklim eğilimi, su altında hayati karada hayat, barış- adalet ve hedeflere dönük ortaklar’ şeklinde açıkladı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.