Sporda engele yer yok

Sporda engele yer yok

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Pendik Engelliler Futbol Takımı ile Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in de aralarında bulunduğu protokol maç yaptı.

Engelliler gününe özel olarak yapılan maçta Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Akif Yorulmaz, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Özkan Kara, İlçe Sağlık Müdürü Ferdi Bolat, Gençlik Hizmetler Spor İlçe Müdürü Osman Karaca, Karate Milli Takım Antrenörü Ercan İnce yer aldı.

Pendik Sosyal Tesisleri’nde yapılan maç 50 dakika sürdü. Ampute takımı ile protokolün karma olarak oynadıkları futbol müsabakası berabere bitti.

Maç sonrası konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, “Bugün Dünya Engelliler günü, Allah’ımıza hamdolsun. Şehrimizde, ülkemizde engellilerle ilgili önemli işler yapılıyor. Daha çok yapılacak iş var ama. Bugün bu konudaki duyarlılığı arttırmak topluma engellileri hayat içerisindeki varlığını hissettirmek ama onların da hayat içerisinde var olduğunu göstermek açısından bir etkinlik gerçekleştirdik. Pendik Belediyemizin hem Süper Lig’de oynayan tekerlekli sandalye basketbol takımı hem de gene ampute futbol takımı başarıdan başarıya koşuyorlar. Bugün de şehrin yöneticileri, ampute futbol takımımızla beraber maç yaptı” dedi.

ŞAHİN: “ENGELLİ BİREY OLMA AÇISINDAN RİSK TAŞIYORUZ”

Şahin konuşmasına; “Tabi bugün hiçbirimiz engelli olmayabiliriz. Yarın o engelli birey olma açısından böyle potansiyel böyle bir risk taşıyoruz” diyen Şahin, “Onları hayat içerisinde daha hak ettikleri yere taşımamız gerekiyor. Onun için fırsatlar sunmamız gerekiyor. Bu konuda da her günümüz her anımız bugün gibi duyarlılık içerisinde olmalı” şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.