Sultan II. Abdülhamit Han mezarı başında anıldı

Sultan II. Abdülhamit Han mezarı başında anıldı

Saadet Partisi (SP) üyeleri, Sultan II. Abdülhamit Han’ı ölümünün 95. yıl dönümünde mezarı başında andı. Sultan II. Abdülhamit Han için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

SP Fatih Gençlik Kolları, ölümünün 95. yıl dönümünde Sultan II. Abdülhamit Han’ı kabri başında andı. SP üyesi yaklaşık 30 kişi saat 13.30’da Sultan II. Abdülhamit Han’ın Çemberlitaş’taki türbesi önünde toplandı. Partililer, türbenin duvarına üzerinde Necmettin Erbakan ile Sultan II. Abdülhamit Han’ın fotoğrafının bulunduğu ve ‘Rahmetle yad ediyoruz’ yazılı afiş astı. Sultan II. Abdülhamit Han için Türbe dışında ve mezarı başında Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Grup adına basın açıklamasını SP Fatih Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bakşiş okudu. Bakşiş, “Sultan II. Abdülhamit Han, yüzyılın tam ve gerçek olarak keşfedemediği bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Hayatını inancı uğruna adamış bir insan, şefkatli bir baba, halkını din, dil, ırk farkı gözetmeden seven ve huzurunun temini için mücadele eden, dış siyasette ise devletlerarası dengeyi ülkenin menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde temin eden gerçek bir strateji dehasıdır. Yüksek maneviyatı, nezaketi, devlet adamlığı dehasıyla Osmanlı Devleti’nin son dönemine damgasını vuran yüce bir şahsiyettir.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından vatandaşlara pilav, ayran ve lokum dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.