Sultanbeyli'de çocuk günü

Sultanbeyli'de çocuk günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Sultanbeyli’de İBB Orhangazi İlköğretim Okulu’nun düzenlediği özel etkinlikle kutlandı.

Çocuk Hakları Günü Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde tiyatro, sinevizyon ve oratoryo gösterileri eşliğinde kutlandı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Kaymakamlık İnsan Hakları Kurulu üyeleri ve okul müdürü ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Okul Müdürü Jülide Kentsü konuşmasında çocuklar üzerinde hiçbir ayrımcılık yapılamayacağına, onların ne kadar değerli olduklarına değindi. Türkiye’de çocuk hakları için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kentsü, çocukların bu anlamlı gününü kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak da “Geleceğimizi çocuklara emanet ediyoruz ve onlara hiçbir konuda ayrım yapmıyoruz, çocuk olmanın tadını çıkarın” dedi.  Çocukların gelişimi konusunda anne-babalara büyük görevler düştüğünü ifade eden Budak, çocukların bunun farkında olması gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir çocuğa ayrım yapmadığının altını çizen Budak’a okul öğrencileri tarafından çiçek verildi.

Programda tiyatro gösterisi, konser ve okul aile birliğiyle öğrencilerin ortaklaşa hazırladığı atık ürünlerden yapılmış bir de defile düzenlendi. Tiyatroda öğrenciler, aile tarafından çocuklara karşı ilgisizliği konu edindiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.