Suriye tutukluları İstanbul'da

Suriye tutukluları İstanbul'da

Suriye'de yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın girişimleriyle serbest bırakılan İdris Çanakçı ve Ekrem Ciğerci, İstanbul’a geldi.



Şam'da tutuklu bulunan İdris Çanakcı ve Ekrem Ciğerli İHH’nın girişimleriyle serbest bırakıldı ve Tahran'a getirildi. İran üzerinden İstanbul’a gelen 2 Türk’ü yakınları karşıladı. Buluşma sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Ekrem Ciğerli, ailesinin yapmış olduğu kayıp başvurusu sebebiyle bir süre emniyette alındı. 

Konyalı İdris Çanakcı, Şam’da eğitim-öğretim ile ilgili uzun zamandır çalışma yaptığını, Türkiye’ye dönüş yaparken tutuklandığını söyledi. Tutuklama sürecinin 3 ayı geçtiğini ifade eden Çanakçı, “Hakkımda herhangi bir tutuklama işlemi olmadığı için serbest bırakıldım. Fakat pasaport evraklarının çıkması için gerekli olan 1.5 aylık süreç için 4-5 aylık bir süreç yaşadım. Bu hususta İHH’nin başta Genel Başkanı olmak üzere ve onun gayretli çalışan personeline yürekten teşekkür ederim. Bu hizmetlerden dolayı kendisine şükran borcum var.” dedi.

Kendisinin cezaevinde kalmadığını hatırlatan Çanakcı, “Soruşturma merkezlerinde kaldım. Orada da iptidai ortam var. Ama orada savaş ortamı olduğu için daha çok beklemek doğru değil. Vicdana sığmaz. Çünkü orada ciddi anlamda büyük bir sıkıntı var. Ben kendim İngilizce öğretmeniyim orada da eğitim görevine devam ediyordum.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.