Suriye'ye yardım kampanyası:  “Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz“

Suriye'ye yardım kampanyası: “Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz“

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, bugüne kadar Suriye hakkında her şeyin konuşulduğunu ancak "insani dram" boyutunun adeta ihmal edildiğini söyled

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde 150 sivil toplum kuruluşu, "Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz" sloganıyla Suriye için acil yardım kampanyası başlattı. 

Savaş uzadıkça sorunların daha da büyüdüğünün altını çizen Yıldırım, Türkiye sınırları içine düşen birkaç bombanın heyecan yarattığını, bu bombaların basın tarafından günlerce gündemde tutulduğunu, aydınların yorumlar yaptığını anlattı. 

Suriye'de ise çocukların kafalarına düşen onlarca bombanın sadece "bomba atılmış, 200-300 kişi ölmüş" şeklinde geçiştirildiğini ifade eden Yıldırım, 

"Suriye'de durum içler acısı. Acil çağrıda bulunuyoruz. Suriye'de 10 bin kişi, açlık sınırının altında" dedi. 

Yıldırım, resmi rakamlara göre, Suriye'de, 2 bin 148'i çocuk 47 bin kişinin öldürüldüğünü, 250 bin kişinin yaralandığını, 400 bin kişinin tutuklandığını, 100 bin kişinin kaybolduğunu ve 600 bin kişinin Suriye dışına göç ettiğini ifade etti. 

Suriye'de ticaret, tarım ve hayvancılığın durma noktasına geldiğini kaydeden Yıldırım, Suriyeliler'in un, şeker, pirinç, bulgur ve yağ gibi temel gıda maddesine ihtiyacı bulunduğunu söyledi. 

Bülent Yıldırım, kış mevsiminin yaklaşmasıyla kamplarda salgın hastalıkların başlamasının an meselesi olduğunu ifade ederek, "Mülteciler için acil olarak çadır, battaniye, elektrikli ısıtıcı, kadın ve çocuk iç çamaşırı seti, içlik, kaban, mont, bere ve eldiven temin etmek gerekiyor" diye konuştu. 

GIDA, GİYECEK, ISITICI
Yıldırım, Suriye halkının acil olarak temel gıda maddelerine ve kışlık giyecek, battaniye, ısıtıcıya ihtiyacı olduğunu belirterek, yardımların kendilerine veya kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarına ulaştırılmasını istedi. 

Bülent Yıldırım, kampanya kapsamında bin tır yardım malzemesini Suriyeliler'e ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Suriye'deki fırınlarda yakıt olmadığı için ekmek çıkmadığını ifade eden Yıldırım, ilgili makamlardan fırınlara yakıt vermek için izin almaya çalıştıklarını anlattı. 

'İDEOLOJİK YAKLAŞILMAMALI'
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarını da Suriye konusuna ideolojik yaklaşmamaları konusunda uyararak, kampanyaya destek vermeye davet etti. 

Yıldırım, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da acil yardım kampanyası başlatması gerektiğini ifade etti. 

Toplantıda Suriye Türkmen Kitlesi adına söz alan Samir Hafez, Suriye'de yaşananlarını anlatırken, göz yaşlarını hakim olamadığı için konuşmasını tamamlayamadı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Bakırköy Gençlik Derneği, Birlik Vakfı, BBP İstanbul İl Başkanlığı, Doğu Türkistan Maarif Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Ccemiyeti, İlim Yayma Vakfı, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (ÖNDER), Sadakataşı Derneği, Suriye Dayanışma Derneği, Suriye Demokratik Türkmen Hareketi, Tüketiciler Derneği, Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), bazı sendikalar ile İstanbul'daki bazı hemşehri derneklerinin de aralarında bulunduğu 150 sivil toplum kuruluşu destek veriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.