Taksim çalışmalarını paravan deliklerinden izliyorlar

Taksim çalışmalarını paravan deliklerinden izliyorlar

Taksim Meydanı’nın yayalaştırılmasıyla ilgili başlatılan inşaat çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Yerli ve yabancı vatandaşlar, çalışmaları paravanın aralarından açılan delikten izliyor.

Taksim’de trafiğin yer altına alınması için başlatılan inşaat çalışması sebebiyle Tarlabaşı Bulvarı’ndan Taksim’e çıkış trafiğe kapatılmıştı. Trafiğe kapatılan bölgenin etrafı çelik paravanla kapatıldı. İnsanların meydana geçiş yapabilmesi için bir üst geçit yapılmıştı. Vatandaşlar bu üst geçitten meydana geçiş yaparken, araçlar da Tarlabaşı Bulvarı'ndan geri dönmek zorunda kalıyor.

Çalışmaların ilk etabı olan Tarlabaşı Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasındaki kısım için hafriyat çalışması büyük oranda tamamlandı. Alt geçidin yapılacağı alanda büyük bir boşluk oluştu. Vatandaşlar da çalışmaları izlemek için paravanların arasındaki boşluklardan faydalanıyor. İş makineleri ve işçiler hummalı bir çalışma yürütüyor. İlk günlerde vatandaşların zorluk çektiğini anlatan bir simitçi esnafı, “Köprü yapılmadan önce sıkıntı vardı ama köprü yapılınca biraz rahatladı. Bizim de çalışmanın sonucundan umudumuz var. Güzel oluyor. Şuan memnunuz.” dedi.

Paravanın arasındaki delikten çalışmaları izleyen bir vatandaş ise, "Çalışma ilerliyor. Gece gündüz çalışıyorlar. Farklı bir çehreye kavuşmak üzere. İyi bir Taksim ortaya çıkacak gibi. Her yerden Taksim’i görmek için buraya geliyorlar. Daha iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.