Taksim’de bulunan kemer, çalışmaları küçük çaplı aksatacak

Taksim’de bulunan kemer, çalışmaları küçük çaplı aksatacak

Alt geçit çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim’de kazı sırasında bir kemerin açığa çıkması, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda ilk gündem maddesi olarak görüşüldü. Kemerin bulunduğu alanda lokal bir şekilde inşaa

Taksim Meydanı'nda süren yayalaştırma çalışmaları sırasında Cumhuriyet Caddesi’nde, tarihi Topçu Kışlası’na ait olduğu iddia edilen bir kemer bulundu. Basın mensuplarının bulunan kemere ilgi göstermesi üzerine ise şantiye çalışanları kemeri toprakla kapattı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Taksim’de bulunan tonoz yapının geleceğini görüştü. Toplantı sonrasında söz konusu kemerle ilgili İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili bilgi verdi. Tespit edilen kalıntıların mimari özelliklerinin ve fonksiyonlarının anlaşılabilmesi için İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde belgeleme çalışmalarının yapılacağını ifade eden Bilgili, “Kemerin bulunduğu alanda lokal bir şekilde inşaat çalışmaları duracak. Kalıntıların dışındaki alanda ise inşaat çalışmaları devam edecektir. Çalışmaları İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde müteahhit firma yapacaktır. İlk etap çalışmalarının yaklaşık bir hafta süreceğini tahmin ediyoruz. Biz de, kamu yararı yüksek bu projenin bir an önce bitirilmesi için elimizden geldiğince çalışacağız.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.