Taksim’de İmralı protestosu

Taksim’de İmralı protestosu

Beyoğlu'nda, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri protesto etmek isteyen yaklaşık bin kişi yürüyüş yaptı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Genç Türk isimli grup tarafından organize edilen eylem, Galatasaray Lisesi önünde başladı. 'Şehide saygı istiyoruz’, ‘Türk Milletine saygı istiyoruz’, yazılı pankart açan eylemciler, ‘Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP’, ‘İmralı’yı basarız Apo’yu asarız’, ‘Türkiye Türk’tür Türk kalacak’, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attı. İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçen eylemcilere, Hocalı Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı’nda bulunan çeşitli gruplar da destek verdi. Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünden geçen bir grup eylemci 'yuh' çekti. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okudu.

Basın açıklaması yapan Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen, BDP’li milletvekillerinin İmralı’ya gitmesini eleştirerek, “Türk olmaktan utananlar var, ancak bizler Türk olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler onurlu ve gururlu bir şekilde ‘Türküm’ deriz. Ama maalesef ki Türk olmaktan ve Türklüğü yasaklayan Başbakanın ta kendisidir.” dedi.

Her gün İmralı’ya ziyaretler gerçekleştiğini dile getiren Esen, “Her gün PKK’ya farklı imtiyazlar veriliyor. PKK’lıya verilen hizmetler Türk’e ve şehit annelerine verilmedi.” şeklinde konuştu. Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.