Taksim'de kazma esnafa vuruldu!

Taksim'de kazma esnafa vuruldu!

Beyoğlu esnafı, belediye çalışmalarının habersiz, keyfi ve amatörce yapılmasından şikayetçi. Birçok ünlü bar, restoran ve kafenin bulunduğu Meşelik Sokak’ta başlatılan alt yapı çalışması esnafa darbe vuruyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi Meşelik Sokak’ta iki aydır devam eden İSKİ ve İGDAŞ’ın alt yapı çalışmaları esnafı iflas noktasına getirdi. İşleri durma noktasına gelen, eleman çıkarmaya başlayan iş yerleri, çalışmanın amatörce yapıldığını iddia ediyor. Çalışma başlamadan önce kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğinden yakınan Harbi Dürüm’ün işletmecisi Hidayet Akkoyun, “Gayet amatörce, hiçbir güvenlik tedbiri olmadan ilerliyor. Dün akşam bir motosiklet çalışma alanına düştü.  Levha dahi koymadılar’ diyor. Masa yasağı ile Taksim’in bitirildiğini ileri süren Akkoyun, “Şimdi de gelişigüzel alt yapı çalışmaları ile Taksim’i yaşanmaz, çalışılmaz bir yer haline getirdiler” diye şikayet ediyor.



Taksim’de yaşayan vatandaşlar da, plansızlıktan dert yanıyor. Çalışmaların vatandaşlara danışılmadan, habersiz ve plansız bir şekilde hayata geçirildiğini söyleyen semt sakinleri, trafiğin tamamen kilitlendiğini, insanların işlerine gidemediğini, geceleri gürültü yüzünden uyuyamadıklarını söylüyor. Çin Çin Restaurant’ın işletmecisi Özen Kulaçoğlu, yaşanan sıkıntıyı şöyle anlatıyor:

"PADİŞAHLIK DÖNEMİ GİBİ"


“Bir sabah geldiğimizde resmen dükkan ayağa kaldırılmıştı ve iş makineleri çalışıyordu. İnsanlar için yürüme alanı bırakılmamıştı ve her yer bariyerlerle örülmüştü. Böyle bir bilginin bize daha önceden verilmemesinden kaynaklan sıkıntı yaşıyoruz. Resmen padişahlık yöntemi uygulanıyor; karar veriyorlar ve uyguluyorlar, kimse esnafın veya halkın fikrini almıyor, bırakın haber bile vermiyorlar. Bütün esnaf mağdur durumda. İnsanların bu sokağa girişi ve meydandan bu tarafa gelişinde sıkıntı var. Yolumuz tamamen kapatıldı. Dolayısı ile kuryelerimiz çalışamıyor, ulaşacağımız yere zamanında gidemiyoruz, yemeklerimiz soğuk gitmiş oluyor ve yolu uzattığımız için daha fazla benzin harcıyoruz. En basit örneği, bu hafta 25 kişilik bir ekip lağım kokusu yüzünden sipariş vermeden restorandan ayrıldı. Ama biz hala vergilerimizi ödemeye devam ediyoruz.

HABER: MELTEM ÖZGEN, TUĞÇE ARCA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.