Taksim'deki törende arbede çıktı

Taksim'deki törende arbede çıktı

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılması töreninde CHP, DSP ve İşçi Partililer alana alınmayınca polisle partililer arasında arbede yaşandı.

 Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü dolayısıyla dün İstanbul Valiliği, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. Tören öncesi Taksim Meydanı polis bariyerleriyle çevrilmesi ve alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir, Topbaş İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı. 

"ATATÜRK'Ü KİMDEN KORUYORSUNUZ?"

Bu arada alana girerek, çelenk bırakmak isteyen CHP, DSP ve İşçi Partili bir grup, polis tarafından engellenince arbede yaşandı. Grup, Vali ve resmi heyet anıta çelenk bırakırken, sık sık "Mustafa Kemalin askerleriyiz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganı attı. Resmi törenin tamamlanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'lilerin yanına gelerek, "Çelengi alın gelin arkadaşlar" dedi. Polis, grubun anıta doğru yönelmesini engellemek istedi, ancak CHP'liler polisi aşarak, anıta ulaştı ve çelenk bıraktı. Çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, "Bugün burada resmi olarak yapılan tören çakma bir törendir, sahte bir törendir, naylon bir törendir. Arkadaşlara soruyorum, Atatürk'ü kimden koruyorsunuz? Değerli emniyet mensubu Atatürk'ü bizden mi koruyorsunuz? Beş dakikalık bir törene tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şu Taksim'in etrafına bir bakın her yer bariyer dolu. Her yer güvenlik mensubu dolu. Her yer ablukaya alınmış, Taksim'i kimden koruyorsunuz ' Atatürk'ü kimden koruyorsunuz' Atatürk'ün korunması gereken kişiler sizlersiniz aslında. Halk burada, resmi zevat nerede? Resmi zevat şu an kaçmakla meşgul" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.