Tanık polis memuru: Aramanın her aşamasında Levent Bektaş da yer aldı

Tanık polis memuru: Aramanın her aşamasında Levent Bektaş da yer aldı

Poyrazköy davasında, soruşturma safhasında operasyona ve ev aramasına katılan polis memurları, tanık olarak dinleniyor.

Levent Bektaş'ın evinde arama yapan ekipte bulunan polis memuru, aramanın her aşamasında Levent Bektaş'ın da bulunduğunu söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında; Koramiral Deniz Cora ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile Balyoz davasından tutuklu bulunan 9 tutuklu sanık ve 14 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Kimlik yoklamasının tamamlanmasının ardından soruşturma aşamasında Levent Bektaş'ın evinde yapılan aramaya katılan polis memurunun tanık sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Levent Bektaş'ın Küçükçekmece'deki iş yerinde yapılan aramanın tamamlanmasını beklediklerini belirten polis memuru, bu nedenle evde yapacakları arama için Bektaş'ı beklediklerini ve aramanın da 2-3 saat geç başladığını söyledi. Eve hep birlikte girdiklerini anlatan polis memuru, her odaya Bektaş ile birlikte girdiklerini dile getirdi. Durgut, evden alınan deliller için tutulan tutanağa Bektaş'ın da imzasını attığını belirtti.

Üye hakim Mehmet Hamza Çebi, evden delil niteliğinde olan CD ya da DVD'lerin nasıl alındığına ilişkin üst üste sorular yöneltti. Polis memuru, her alınan CD ya da DVD üzerine CD kalemi ile sırayla numaralar verildiğini, ayrıca üzerlerine Bektaş'ın da paraf şeklinde imza attığını söyledi. Alınan CD ve DVD'ler için üzerlerindeki ibareler not edilerek tutanak tutulduğunu belirten polis memuru, bu delillerin tamamının da delil torbasına konularak torbanın ağzının bağlandığını ve bir de soğuk mühür ile kapatıldığını dile getirdi.

Bu arada, tanık polis memuruna sorular yöneltildiği sırada duruşma salonunun elektrikleri kesildi. Ancak ses ve kamera sistemi ile LCD ekranlar güç kaynağına bağlı olduğu için duruşma bir dakika kadar LCD monitörün ışığında görüldü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.