Tarihi köprü kaldırılıyor

Tarihi köprü kaldırılıyor

Haliç'te onarım çalışmalarıyla oluşan trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi için hizmete alınan Eski Galata Köprüsü yeniden kaldırılıyor.

 Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları sırasında hizmete alınan Eski Galata Köprüsü kaldırılıyor. Eski Galata Köprüsü, Haliç Köprüsü'nde yapılan izolasyon ve yenileme çalışmaları nedeniyle oluşan trafik sıkışıklığına çözüm için; 20 yıl aradan sonra geçen 8 Temmuz'da Balat-Halıcıoğlu arasında yeniden hizmete alınmıştı. Haliç'teki onarım çalışmalarını tamamlanmasının ardından, Eski Galata Köprüsü dün geceden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer sabah saatlerinden itibaren köprüyü parça parça kaldırmaya başlarken, köprüyü yaya ve araçlarla geçmek isteyen vatandaşlar ise köprünün kaldırıldığını görünce şaşkına döndü. 

Vatandaşlar, "Trafiğe açıkken çok rahattık. Eyüp'e geçmek çok rahat oluyordu " derken köprünün kapatılmasına en çok tekne sahipleri mutlu oldu. 

Tekne sahipleri, "Köprü kapatıldığı için sirkülasyon sağlanmıyordu ve kapalı olan bölüm adeta bataklığı andırıyordu, çok kirleniyordu. Daha önce bir sürü para harcandı. Şimdi tam zamanında kapatıldı çünkü kirlenmeye başlamıştı" dediler. 

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, köprünün kaldırılmasına sebep olarak "yolcu taşıyan deniz araçlarının Eyüp'e geçişine engel olması" ve "su sirkülasyonunu engellemesi" gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.