Tarihi Yapılar Öne Çıkarılmalı

Tarihi Yapılar Öne Çıkarılmalı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tarihi Yarımada`da restorasyonu devam eden tarihi yapıları inceledi.

 Vali Mutlu ve beraberindeki heyet sırasıyla Sultanahmet`te bulunan Sağlık Müzesi, Sultanahmet Medresesi, Sultanahmet Türbesi’ndeki çalışmaları inceledi. Her üç tarihi binanın restorasyon çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Mutlu, çalışmaların hızlanmasını söyledi.

 Son olarak restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak olan Alman Çeşmesi hakkında yetkilerden bilgi alan Vali Mutlu, Sultanahmet Meydanı’nda çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Tarihi yapıları ön plana çıkarmalıyız. Tarihi binalar ağaçların arkasında kalıyor” dedi. 


 İnceleme gezisinin ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki heyet, İstanbul Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat`ı ziyaret sonrasında yakındaki esnafla sohbet etti. 

 Kapalıçarşı esnafının ulaşım ve ziyaretçi azlığıyla ilgili sıkıntılarını dinleyen Vali Mutlu, tabelaların eksikliğinden yakınan esnafa da “Tarihi yapılara çivi bile çakılamaz” dedi. 

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`ya inceleme gezisinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve yetkililer eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.