Tarlabaşı'ndan ayrılan ailelerin yüzü gülüyor

Tarlabaşı'ndan ayrılan ailelerin yüzü gülüyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, daha önce Tarlabaşı'nda yaşayıp yenileme projesi kapsamında kiracı olarak barındıkları evlerden çıkarılarak Kayabaşı'nda taksitle ev sahibi olan vatandaşları yeni evlerinde ziyaret etti.

Beyoğlu Belediyesi’nin TOKİ ile yaptığı görüşmeler neticesinde Kayabaşı TOKİ evlerinden çekilişsiz kurasız ev sahibi olan 150 eski kiracı, Demircan'la kahvaltıda buluştu. Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşları ziyaret eden Demircan, 7 yıldır devam eden projeyi uygularken herkesin hakkını korduklarını söyledi. 

Demircan, "Tarlabaşı’ndaki yoksulluğu, çaresizliği, depresyonu, korkuyu, karanlığı tüm ayrıntılarıyla biliyorum. Şehrin merkezini yaşanılacak bir alan olarak imar ederken, mülk sahiplerini ve kiracıları mağdur etmedik. Kiracılara TOKİ’den çekilişsiz kurasız daire verdik. Küçük bir peşinatla kira öder gibi taksitlerini ödüyorlar. Hepsi Kayabaşı’nda ev sahibi oldu. Tek derdimiz insanımıza bir faydamız dokunsun." dedi. 

278 BİNA YENİLENİYOR 

Tarlabaşı Yenileme Projesi tamamlandığında Tarlabaşı’ndaki binaların dış görünümü korunarak yüzde 52’si konut, yüzde 12’si ticaret, yüzde 17’si turizm ve yüzde 14’ü ofisten oluşan yeni bir Tarlabaşı ortaya çıkacak. Şehrin kalbi Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek proje, 20.000 metrekare alanda, 210’u tescilli sivil mimarlık örneği olan ve  her an çökme tehlikesi olan 278 bina ile bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.