'Taşeron ihbar hattı ne oldu?'

'Taşeron ihbar hattı ne oldu?'

Çalıştırılan çocuklar ve taşeron işçiler sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, taşeron işçiler için daha önce ihbar hattı önerisi sunduklarını hatırlattı.

 Türkiye'nin 2 kanayan yarası ,taşeron işçilik ve çocuk işçiler, TBMM Genel Kurulu'nun gündemindeydi.  

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e çocuk işçiliği ile ilgili bakanlığın çalışmalarını sordu. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili soru önergesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in verdiği yanıtla çocuk işçiliği ile ilgili 6 yıldır araştırma yapılmadığı gerçeğinin ortay çıktığını hatırlatan Öğüt Çelik'e bakanlığın bu yönde çalışması olup olmayacağını sordu.

Bakan Faruk Çelik, altı-on yedi yaş grubunda çalışan çocuk oranının 2006 yılı verilerine göre yüzde 5,9 olduğunu söyleyerek, " Yeni bir rakam elimizde yok. TÜİK 2013 yılında bu rakamları açıklayacak" dedi.

'TAŞERON İŞÇİLERLE İLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR MI?'

Öğüt'ün gündeme getirdiği bir diğer önemli konuysa taşeron sistemiydi. Daha önceleri de defalarca taşeron işçilerin sıkıntılarına ve karşılaştıkları sorunlara değinen Öğüt,    taşeronlaşmanın günümüzde artık en sık rastlanan bir istihdam modeli olduğunu ve her geçen gün bunun sıkıntılarının yaşandığını söyledi.

"Sağlık Bakanlığında ve devletin diğer kurumlarında çalışan taşeron işçiler büyük bir sorunumuzdur" diyen Öğüt, Firma değişikliği sırasında bir önceki firmada çalışan işçilere "Daha önceki şirketten herhangi bir alacağım yoktur" şeklinde bir kağıt imzalatıldığını ifade etti. Bu suretle işçilerin tüm sosyal ve ekonomik haklarından zorunlu olarak vazgeçirildiğini belirten CHP'li Öğüt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili yeni bir çalışması olup olmadığını da sordu. Öğüt, taşeron işçiler için daha önce ihbar hattı önerisi sunduklarını da hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.